Balears 28/01/2014

Romeva defensa a Palma que el Ministeri pot aturar les prospeccions petrolíferes sense cap cost

L'eurodiputat i la coalició MÉS exigeixen al PP que "passi de les paraules als fets" i no ho autoritzi

Quim Torres
1 min

PalmaL'eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya Verds, Raül Romeva, ha defensat avui a Palma que el Ministeri d'Indústria pot aturar les prospeccions petrolíferes que es pretenen fer a prop de les costes de Balears sense haver de pagar cap indemnització a les companyies que les promouen. Romeva ha comparegut amb els diputats de MÉS, Biel Barceló i David Abril, per exigir al PP i al govern de l'Estat que "passi de les paraules als fets" i aturi aquests projectes per les greus conseqüències que tindrien per a les Illes, tant en el camp ecològic com en l'econòmic, per les afectacions sobre el turisme.

Romeva, que el proper maig acaba el seu mandat al Parlament europeu i no repetirà, s'ha reunit amb els representants de MÉS per passar comptes de les iniciatives que ha presentat en nom de la coalició davant l'europarlament. Algunes d'aquestes actuacions han consistit a denunciar davant la Unió Europea els efectes que tindran les prospeccions petrolíferes si s'acaben permetent.

L'eurodiputat ha recalcat que la responsabilitat la té el PP i, per tant, ha instat aquest partit a no donar excuses i a actuar per aturar el procés. En aquest sentit, ha qualificat de "fal·làcia" l'apel·lació a les possibles indemnitzacions que fa el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, perquè, segons Romeva, amb un informe d'impacte ambiental negatiu "no hi ha compensació que valgui".

stats