EDUCACIÓ
Balears 02/10/2016

Revàlides: De què ens examinam?

Les proves que hauran de realitzar els alumnes en acabar ESO i Batxillerat, a causa de la LOMQE, han generat controvèrsia, tot i que no afecten encara l’obtenció del títol

M .g.
2 min
Revàlides: De què ens examinam?.

PalmaQuins exàmens hauran de realitzar els alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat en haver finalitzat el curs? Les polèmiques revàlides de la LOMQE s’hauran de superar si es vol obtenir el títol de Secundària o Batxillerat. Ara bé, enguany encara no té efectes i s’espera un curs de transició. Les proves encara estan enlaire. Els estudiants de 2n de Batxillerat les hauran de realitzar “sí o sí”. Així s’ha assegurat des de la Conselleria d’Educació, ja que l’eliminació de la Selectivitat ha fet que aquestes revàlides siguin les que tinguin valor a l’hora de poder entrar a les universitats.

Pel que fa a les de 4t d’ESO, com que no tindran efectes acadèmics, ningú no pot assegurar que els alumnes s’hi presentin. Les proves són externes i les hauran de corregir els docents funcionaris també externs dels centres. Els continguts que entraran a les proves encara són un misteri. De moment, el Reial Decret que va realitzar a finals d’estiu el govern espanyol en funcions determina una sèrie de pautes. En primer lloc, s’hauran de poder realitzar en la llengua que s’esculli. La qualificació anirà de 0 punts a 10 punts i s’efectuarà una mitjana aritmètica de tots els exàmens que es duguin a terme. Els resultats s’enviaran a tothom: famílies, alumnes i equip docent. Després es podran demanar revisions. Si la diferència és menor a dos punts, es farà una mitjana de les dues correccions. En canvi, si la diferència és de més de dos punts, hi haurà una tercera correcció i es realitzarà la mitjana de les tres. Per obtenir el títol, a partir de l’any vinent, s’hauran d’aprovar.

En total, tindran un valor del 30%, mentre que la mitjana del curs representarà un 70% a Educació Secundària. Pel que fa a Batxillerat, s'aplica el mateix criteri, tot i que varien els percentatges. D’aquesta manera, el 40% de la nota final representa la mitjana de les revàlides, mentre que el 60% restant serà la mitjana del curs. Tot i així, el Govern balear decidí la setmana passada impugnar les proves per irregularitats procedimentals, mentre que l’Audiència ja admeté a tràmit una querella de CCOO. Mentrestant, el sindicat UOB ha recollit dades i explica de quines assignatures i quants d’exàmens hauran de realitzar els alumnes segons la modalitat que cursen.

A l’ARA Balears en feim un repàs.

Quadre -- Revàlides: De què ens examinam?
stats