Balears 03/12/2014

Els mestres es planten i reubiquen els alumnes del CEIP La Soledat als passadissos

Núria Riera visita l'escola i reitera que estan pendents que Cort concedeixi la llicència per refer la coberta i no descarta "mesures provisionals"

Mercè Pinya
2 min

PalmaAvui no ha estat un dia normal al CEIP La Soledat de Palma, on els mestres s'han plantat i s'han negat a fer classe a les 8 aules que hi ha a la primera planta del centre, afectada per goteres i on aquest dilluns varen caure diversos plafons del fals sostre.

"És un trastorn per a tots", afirmava avui dematí una de les mestres, Margalida Fuster, que explicava que prop de 200 alumnes han hagut de ser reubicats a la planta baixa de l'escola. I així ha estat: un grup recitava una de les faules de Félix María de Samaniego, 'En un panal de rica miel...', formant un cercle amb cadires al vestíbul del centre, mentre un altre grup traginava cadires i taules del primer pis a la planta baixa per poder instal·lar-se provisionalment en un altre lloc.

A primera hora els mestres han explicat la situació del centre als pares que acompanyaven els alumnes. A les 14 hores, tots aquells que ho han desitjat han pogut pujar-hi a veure-ho. Ho explicava un missatge en una de les pissarres de les aules afectades per les filtracions d'aigua: "Està caient el sostre del col·legi. Demà dimecres (avui), 3 de desembre, a les 14 hores, reunió urgent de pares i mares. És obligatori venir".

El CEIP La Soledat és un centre amb una diversitat cultural molt elevada i la directora, Encarna Miró, advertia aquest dimarts que els progenitors es poden "espantar" i que, com que és un centre amb un alt absentisme escolar, és necessari que es prenguin les mesures pertinents de manera urgent per evitar-ho. De fet, a l'entrada de l'escola, una de les mares clamava: "Ho feim tot per dur els nins a l'escola i no tenen sostre".

Visita sorpresa

La consellera d'Educació ha mogut fitxa i ha fet una visita "sorpresa" a mitjan matí al CEIP La Soledat. Poc abans havia anat a l'acte de final d'obres al CEIP Son Rullan, també a Palma, on s'ha impermeabilitzat la coberta i instal·lat una nova xarxa de canalons i baixants.

Riera s'ha interessat per les deficiències de l'edifici i ha informat la direcció del centre que la Conselleria "té prevista una obra de reforma de la coberta, el projecte tècnic de la qual ja està finalitzat, i que ja s'han iniciat els tràmits amb l'Ajuntament de Palma per a la concessió de la llicència d'obres", han informat des d'Educació. Des de la direcció del centre es queixen que l'Administració ja havia dit que faria aquestes obres l'estiu passat.

La consellera ha dit que aquest projecte està assignat dins el Pla d'Infraestructures 2014-2016 de Palma de l'Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC), finançat amb un préstec del Banc Europeu d'Inversions, i té un cost previst de 246.000 euros. Mentrestant, "no es descarta que es prenguin mesures provisionals a les aules afectades per les deficiències", indica Educació.

Es desconeix quant de temps hauran de fer classe els nins de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària enmig dels passadissos.

stats