Balears 07/04/2017

Els hotelers creuen que la regulació del lloguer turístic anunciada pel Govern afavoreix "l'especulació"

La presidenta de la FEHM, Inmaculada Benito, advoca per "un replantejament del model turístic actual"

Ara Balears
1 min
La presidenta dels hotelers ha dit que té una relació "excel·lent" amb Biel Barceló. CAIB

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha lamentat aquest divendres que el projecte de regulació del lloguer turístic que ha aprovat el Govern de les Illes amb la modificació de la Llei de turisme "continuï impulsant l'economia de l'especulació i donant cabuda a creixements de capacitat sense control".

En un comunicat, la patronal hotelera assenyala que "ja existeix una regulació vigent que tipifica clarament els tipus d'habitatge que es poden destinar a lloguer vacacional", per la qual cosa al seu judici una nova regulació redunda en "una major inseguretat jurídica".

La presidenta de la FEHM, Inmaculada Benito, ha subratllat que la seva organització advoca per "un replantejament del model turístic actual" que permeti deixar enrere "un model basat en el volum i la quantitat" que genera problemes en altres àmbits com l'accés a l'habitatge, la convivència entre residents i turistes i la protecció del consumidor.

No obstant això, considera positiu que la reforma de la Llei de turisme que impulsa el Govern contempli eines per controlar el lloguer turístic irregular.

stats