URBANISME
Balears 11/01/2018

La reforma dels plans urbanístics haurà d'incloure una anàlisi de capacitat de càrrega

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha tret a exposició pública l'avantprojecte de la modificació de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental

Efe
1 min
Vidal i Alorda han valorat la impugnació de la Llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental / CAIB

PalmaLa Llei balear d'avaluació d'impacte ambiental exigirà una anàlisi de la capacitat de càrrega per poder revisar els plans urbanístics, com a factor limitador del creixement, segons el text que modifica aquesta normativa que ha sortit a exposició pública.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha tret a exposició pública l'avantprojecte de la modificació de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental que inclou aquesta obligació d'avaluar la capacitat de càrrega de la zona afectada en les revisions dels plans urbanístics o territorials, segons que ha informat el departament autonòmic en un comunicat.

Segons la Conselleria, aquesta càrrega és "un concepte limitador del creixement a partir de l'aptitud que té cada territori per suportar la intensitat d'usos actual, i la que es preveu, sense causar un procés de deterioració ambiental, social, cultural o de qualitat de l'experiència turística, així com la capacitat suficient dels serveis i les infraestructures ambientals".

També s'introdueix un nou informe imprescindible en l'avaluació ambiental, el d'impacte paisatgístic per part dels consells, amb què el Govern insisteix en la rellevància del paper que té el paisatge a les Balears.

D'altra banda, es precisa l'abast de l'informe determinant de l'administració hidràulica, que haurà de tenir en compte la disponibilitat d'aigua potable, en quantitat, qualitat i suficiència, i la capacitat de la xarxa de sanejament i depuració, en relació amb la capacitat de població que prevegin les actuacions d'urbanització que es proposin.

En aquest tipus de projectes s'haurà de demanar també un informe a les administracions competents en residus i en matèria de canvi climàtic.

stats