Balears 25/08/2016

Podem acusa el PSIB de negociar a la seva esquena sobre el correbou de Fornalutx

La protaveu de la formació, Laura Camargo, exigeix a la presidenta dels socialistes, Francina Armengol, "valentia i compromís" amb la Llei de benestar animal

Efe
1 min
Laura Camargo (Podem) valorant els resultats electorals al Parlament. / ISAAC BUJ.

MaóLa portaveu de Podem, Laura Camargo, ha acusat aquest dijous el PSIB de negociar a la seva esquena amb l'Ajuntament de Fornalutx perquè es continuï organitzant el tradicional correbou durant les festes patronals.

A través d'un comunicat, la formació ha exigit al partit de Francina Armengol "valentia i compromís" amb la Llei de benestar animal. "El posicionament dels socialistes no és lleial amb Podem ni amb MÉS, ja que no respecta el marc de la llei", ha dit Camargo.

La portaveu de la formació morada ha recordat que la llei és pionera a l'hora d'assegurar la protecció integral dels animals sense excepcions.

En aquest sentit, ha puntualitzat que la normativa és fruit de les declaracions antitaurines de 33 municipis de Mallorca i del Consell de Mallorca.

Des de Podem han assenyalat que la demanda social és la que qüestiona que la llei anterior no establia una protecció integral de tots els animals perquè en deixava al marge activitats com les corrides de toros a places de caràcter permanent i anteriors a l'entrada en vigor de la llei, competicions de tir al colomí o la guatlla i les festes que s'hagin fet de manera interrompuda durant cent anys, sempre que no suposin tortura, lesions o mort de l'animal.

stats