Balears 04/07/2013

El PSIB demana que els qui són en risc de desnonament no hagin de pagar imposts pels acords amb bancs

La proposta dels socialistes suposaria estalviar l'1% del valor de la hipoteca

2 min

El PSIB ha presentat una proposició de llei per ajudar les famílies que han evitat el desnonament de ca seva arribant a un acord amb l'entitat financera per renegociar la seva hipoteca. La proposta dels socialistes és que a aquestes famílies se'ls faci una bonificació del 100% de l'impost d'actes jurídics documentats, que grava la constitució d'una hipoteca, i de l'impost de transmissions patrimonials en cas que la persona en risc de desnonament hagi arribat a un acord amb el banc per recuperar ca seva després d'un lloguer amb opció de compra.

"Aquesta llei podria beneficiar moltes persones a les Illes Balears i complementa la llei d'insolvència singular contra els desnonaments que ja va registrar el PSIB fa mesos", ha defensat la portaveu socialista al Parlament, Francina Armengol. La proposta dels socialistes suposaria estalviar l'1% del valor de la hipoteca, que és la quota fixada en l'impost d'actes jurídics documentats, sempre que l'habitatge habitual no tingui un valor superior als 500.000 euros. En el cas que s'arribi a un acord amb el banc perquè ell es faci càrrec de la propietat de l'habitatge i s'estableixi un lloguer amb opció de compra per un màxim de 10 anys, els beneficiaris s'estalviarien el 7% de l'impost de transmissions patrimonials si tornassin a comprar ca seva.

"No té sentit que una persona en risc de desnonament hagi de pagar aquest impost quan vol tornar a comprar ca seva, i al mateix temps es bonifiqui l'impost a una altra persona que hereta un habitatge de 10 milions", defensà el diputat socialista Antoni Diéguez, autor de la iniciativa. Diéguez aprofità per criticar que el Govern no consideri urgent el problema dels desnonaments, perquè el PP ha impedit fer un ple extraordinari per debatre la qüestió, i en canvi sí que convoqui un ple per aprovar la llei de caça que permetrà anar a caçar (sense armes) a nins de vuit anys.

stats