Balears 30/08/2017

Projecte Home celebrarà aquest dijous el seu 30è aniversari amb una jornada de portes obertes

Durant aquests anys l'entitat ha atès 11.486 persones amb problemes d'addicció a les drogues

Anna Vidal
2 min
Projecte Home celebrarà aquest dijous el seu 30è aniversari / ARA BALEARS

PalmaProjecte Home celebrarà aquest dijous el seu 30è aniversari amb una jornada de portes obertes en la qual, a partir de les 18 h, s'oferirà un recorregut per les instal·lacions de l'entitat. “Hi haurà paradetes amb els grans grups de programes amb terapeutes i usuaris”, ha explicat el president de l'entitat, Jesús Mullor, durant la presentació dels actes de celebració.

A les 19.15 h tindrà lloc l'acte central, en el qual prendran part diversos testimonis que han rebut altes terapèutiques al llarg d'aquests trenta anys. “Hi haurà l'alta número 5”, ha destacat Mullor. Finalment, clourà l'acte el fundador de Projecte Home, Tomeu Català.

El lema: '30 anys de valors'

“Si durant 30 anys ha existit Projecte Home és perquè a la base han existit els valors, treballats i refets constantment per aquells que formam Projecte Home i que hem transmès als usuaris, familiars i voluntaris”, ha destacat Tomeu Català, qui s'ha mostrat content de poder celebrar els 30 anys de Projecte Home “amb l'esperit jove, l'esperança, la il·lusió i la professionalitat de quan vàrem començar”. Així mateix, Mullor ha volgut destacar la ferma creença que “és possible recuperar-se de les drogues”.

Durant els 30 anys de Projecte Home, Mullor ha explicat que s'han atès, a través dels diferents programes de tractament de l'entitat, 11.486 persones, 33.309 familiars i 55.133 persones dels cercles relacionals dels usuaris. Així mateix, a través dels seus programes de prevenció en l'àmbit comunitari, escolar i laboral han arribat a 165.507 persones.

Pel que fa al perfil de persones ateses, Mullor ha explicat que “el ventall s'ha obert” amb els anys “i, per això, actualment ofereixen una “multiplicitat de serveis”. En general, ha dit, són persones policonsumidores. L'alcohol (30,3%) i la cocaïna (33,3%) són les principals substàncies consumides.

Quant a les altes terapèutiques, Mullor ha destacat que el 24% de les persones ateses han acabat tot el procés i el 91% d'aquestes no han tingut cap recaiguda. No obstant això, Mullor ha volgut puntualitzar que és difícil mesurar l'èxit d'un procés perquè hi ha gent que no ha fet tot el procés però s'ha reinserit a la societat i, per això, ha avançat, volen iniciar un estudi i entrevistar tots els que no varen finalitzar-lo. “Tenim indicis que ens diuen que el percentatge d'altes podria pujar fins al 40%”, ha asseverat Mullor.

stats