Balears 02/10/2015

El PP vol que s'aclareixi si els hotels nous a la Platja de Palma poden tenir 7 o 8 plantes

Ara Balears / Efe
2 min

PalmaLa portaveu del PP a Cort, Marga Durán, ha reclamat avui a l'equip de govern "celeritat" per aclarir si els nous hotels de la Platja de Palma poden tenir set o vuit plantes.

Durán ha acudit a la Gerència d'Urbanisme de Palma per conèixer de primera mà els projectes de construcció d'establiments hotelers afectats per la discrepància de criteri respecte de si a l'opció d'ampliar una planta el límit d'altures del Pla General en virtut de la Llei Turística s'hi pot sumar l'autorització d'ampliació prevista en el Pla de Reconversió Integral (PRI) de la Platja de Palma.

Dimarts l'Ajuntament va anunciar que ha demanat informes sobre la legalitat del doble increment d'edificació per a projectes de nova planta detectat arran de l'ensulsiada en la construcció de l'hotel Llaüt, en la qual van morir dos obrers el 23 de setembre. Encara que responsables municipals van xifrar en quatre els projectes afectats, Durán ha assegurat avui que, segons els tècnics d'Urbanisme, són dos de no iniciats i el del Llaüt. "Estam preocupats per la inseguretat jurídica que genera" la paralització dels projectes en dubte fins que s'aclareixin les discrepàncies, ha destacat la regidora opositora, que ha agraït la facilitat d'accés a la documentació que li ha donat l'equip de govern de l'Ajuntament.

La portaveu del PP ha insistit en la importància que s'elabori tan aviat com sigui possible l'informe encarregat pel Consistori sobre si l'increment d'edificació del PRI pot sumar-se al que estableix la Llei turística, la qual cosa suposarà que en lloc de set plantes es puguin aixecar nous hotels amb vuit. Durán no ha posat en dubte l'actuació en aquest cas del govern municipal, que ha sol·licitat l'anàlisi a l'equip redactor del PRI, i ha subratllat que el seu grup no té preferència per cap de les dues opcions i s'avindrà al que determinin els especialistes.

stats