Balears 07/10/2013

El PP impulsa una llei per intentar convèncer les dones que no avortin

El Lobby de Dones alerta que amaga "una desviació de doblers públics a grups ultraconservadors antiavortistes"

Enric Borràs Abelló
2 min

PalmaEl PP impulsa una proposició de llei de suport a la dona embarassada que cerca convèncer les dones que no avortin i que aquest dimarts es comença a tramitar al Parlament. Entre les directrius d'actuació de la proposició, signada per la portaveu del PP Mabel Cabrer, inclou "la promoció de l'adopció i l'acolliment com a alternatives eficaces per permetre a la dona gestant continuar endavant amb l'embaràs". Segons el Lobby de Dones, la norma és una "iniciativa d'ultradreta" que pretén "manipular les nines o les dones sense recursos que han quedat embarassades, sense cercar-ho, per aconseguir que duguin a terme l'embaràs i donin els infants en adopció".

A l'exposició de motius la proposició del PP diu que és una "imperiosa necessitat" teixir "una xarxa de suport solidari a la dona embarassada" perquè "trobi alternatives positives" a l'avortament. El Lobby de Dones, en un comunicat, considera "cruel i intolerable" que les dones sense recursos que es plantegen avortar hagin de dur endavant l'embaràs i assegura que aquest plantejament "recorda els terribles casos de bebès robats recentment descoberts".

És més, el Lobby manté que "aquesta llei amagaria una desviació de doblers públics a grups ultraconservadors antiavortistes". Ho afirma basant-se en l'article 11, que preveu que "l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears fomentarà la col·laboració amb les entitats privades sense afany de lucre que contribueixin al compliment dels objectius previstos en aquesta llei" -la creació de la xarxa de suport, s'entén-. Les entitats, doncs, podrien rebre ajuda del Govern i fins i tot subvencions o doblers en forma de convenis. De fet, l'exposició de motius de la proposició explica que el Govern treballarà perquè es faci la "xarxa solidària" que ofereixi a les embarassades "solucions alternatives als seus problemes compatibles amb la continuació de la gestació".

"Aquesta llei no és necessària i és perillosa", avisa el Lobby de Dones, "si es vol ajudar a una dona jove o gran a no avortar per motius econòmics, les normes actuals són suficients", insisteix, "el que no son suficients són els pressupostos ni per accedir al treball ni a les ajudes socials". El Lobby recorda que amb un avortament no es perd cap vida i considera la proposició de llei "mentidera i perillosa".

stats