Balears 09/09/2015

El PP lleva ferro al bloqueig de 50 milions al pressuposts i acusa el Govern de voler generar alarma

Segons els populars bloquejar partides és una cosa "absolutament normal" i diu que l'Executiu fa aquest anunci per justificar la imminent pujada d'imposts

Ara Balears / Efe
1 min
Antoni Camps avui al Parlament. / I. BUJ

PalmaEl PP ha acusat avui el Govern d'esquerres de tractar de generar alarma anunciant el bloqueig de 50 milions del pressupost amb la finalitat de "preparar el terreny" per justificar la pujada d'impostos que aprovarà per a l'any que ve. El portaveu del PP en la comissió d'Hisenda, Antoni Camps, ha declarat que "bloquejar partides en uns pressupostos és alguna cosa absolutament normal" per garantir que determinats fons es destinen a una actuació prioritària, com en aquest cas al pagament de nòmines d'empleats públics.

"L'important és si a la caixa hi ha diners per pagar aquestes nòmines", ha incidit Camps per llevar ferro a l'anunci de bloqueig pressupostari que ha realitzat aquest matí en el Parlament la presidenta del Govern, Francina Armengol. El diputat opositor ha posat l'accent que l'executiu del PP ha deixat els fons necessaris per pagar les nòmines, al contrari del que va ocórrer, segons ha dit, quan el Govern de José Ramón Bauzá va arribar al poder el 2011.

Segons ha recalcat, el bloqueig és una mesura de precaució perquè una partida no es gasti, no una mesura per cobrir costos no pressupostats, com al seu judici vol fer veure el Govern de coalició PSIB-MÉS. Camps sosté que el propòsit d'Armengol és intentar que la ciutadania tingui la impressió que la situació de les arques públiques balears és desesperada per justificar un augment de la pressió fiscal.

stats