Publicitat
Publicitat

LA POLICIA LOCAL DE PALMA, SOTA INVESTIGACIÓ

Un policia que declarà contra la trama de les oposicions denuncia coaccions al jutjat

Segons l'agent, els aprovats tenien relació amb la cúpula policial i política, citant el regidor Navarro

El cas de la suposada manipulació de les oposicions a oficial de la Policia Local de Palma, que ha provocat la caiguda de l'excap del cos Antoni Vera i de l'exdirector general de Seguretat Ciutadana de Cort Enrique Calvo es va complicant cada moment.

La complicació no ve tan sols perquè cada dia que la investigació avança se sumen més imputats al cas o perquè les sospites s'ampliïn a altres proves com la de subinspectors (sota investigació ara), sinó també perquè s'endevina un rerefons de forta tensió en el cos policial que ha desembocat ja en una denúncia al jutjat. A més a més, els testimonis no s'estalvien detalls i parlen obertament de la relació dels suposadament afavorits amb el PP, citant el regidor Navarro.

Així, un policia que declarà com a testimoni davant la Guàrdia Civil i que afirmà que abans de les proves ja hi havia sospites sobre el fet que les places d'oficial estaven donades i que apuntava que determinats policies dels que hi optaven tenien estreta relació amb la cúpula policial i política -inclòs el regidor de Seguretat, Guillem Navarro- ha denunciat davant la jutgessa instructora del cas que s'ha sentit amenaçat i coaccionat dins el mateix quarter de Sant Ferran per un altre policia.

Obstrucció a la Justícia

El fiscal Anticorrupció considera que les manifestacions de l'agent suposadament coaccionat poden revelar un delicte contra l'Administració de Justícia per, presumptament, frenar l'avanç de la investigació. L'afectat ha manifestat que se sent amenaçat i coaccionat amb vista a la declaració davant el jutjat amb relació a les oposicions.

Segons el denunciant, l'altre agent li digué que ja es coneixia el contingut del que ell havia declarat davant la Guàrdia Civil, que "n'estaven prenent nota" i que, quan tot això acabàs ,"es querellarien" en contra ell i altres. El denunciant afegí que l'agent que proferí aquestes paraules també li digué que tot el cas "no acabaria en res". Així mateix, el denunciant apuntà que, quan ell demanà a l'altre agent si l'estava amenaçant, la resposta fou d'aquelles que diuen... "no, si ho dic per tu, tu sabràs el que has declarat".

En la compareixença davant la jutgessa per denunciar els fets, l'agent es reafirmà en allò que havia dit davant la Guàrdia Civil. L'agent havia declarat que quan sortiren les notes es va comprovar que tenien plaça tots aquells dels quals s'havia sospitat prèviament. Aquests formaven part d'un grup que, segons el denunciant, tenia bona relació amb la cúpula, citant expressament que l'exindentent Antoni Vera, l'exdirector Enrique Calvo, un comissari i fins i tot el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillem Navarro.

Sempre segons aquest agent, el grau de confiança que tenien entre ells venia motivat per ser companys del mateix partit polític, referint-se al PP. També enumerà els policies que creia que havien estat afavorits i anomenà policies que ja estan imputats i tres més, que hauran de declarar la propera setmana com a imputats al Jutjat d'Instrucció número 12. També tornà a declarar, a petició pròpia, l'exintendent Antoni Vera. Les compareixences estan fixades per a dia 19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF