CRISI INSTITUCIONAL
Balears 08/01/2017

Podem executarà aquest dilluns l'expulsió de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas

Després de la reunió del grup parlamentari, Huertas serà destituïda com a presidenta de la Cambra, en virtut del reglament, una vegada s'emplenin els tràmits

Ara Balears
2 min
Xelo Huertas (en segon pla) i Alberto Jarabo aquest dijous al Parlament.

PalmaEl grup parlamentari de Podem es reunirà aquest dilluns dematí per formalitzar l'expulsió de la diputada i presidenta del Parlament, Xelo Huertas, després que hagi estat expulsada del partit per decisió de la Comissió de Garanties Democràtiques estatal de la formació.

Huertas va ser expulsada per l'òrgan disciplinari de Podem el passat 22 de desembre, perquè se li atribueix una vulneració del codi ètic del partit per amenaçar de votar contra els pressupostos autonòmics per afavorir un company, Daniel Bachiller, també expedientat.

Després de la reunió, el cessament de Huertas com a membre del grup que la va proposar per al càrrec suposarà, en virtut del reglament del Parlament, la seva destitució com a presidenta de la Cambra legislativa una vegada s'emplenin els tràmits.

La convocatòria excepcional de la reunió del grup, després de l'"expulsió ferma i definitiva" de Podem, l'han formalitzada la portaveu del grup, Laura Camargo; el coportaveu i secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, i la diputada Marta Maicas, en desenvolupament de les seves funcions de direcció.

L'expulsió es comunicarà a la mesa del Parlament

La reunió està convocada a les 10.30 hores en primera convocatòria i a les 10.45 en segona. La primera convocatòria començarà si hi assisteixen la majoria absoluta dels membres del grup, però, si no és així, serà suficient amb un 40% (quatre dels deu diputats del grup de Podem).

A més, l'assistència a la reunió podrà ser telemàtica a través de connexió per videoconferència. De la reunió s'expedirà una acta en la qual constin el nom i signatura de tots els assistents i la seva consideració positiva, negativa o d'abstenció respecte de l'expulsió.

L'acta amb la decisió de l'expulsió es comunicarà a la mesa del Parlament.

A la reunió estan convocades tant Huertas com Montse Seijas, que també va ser expulsada del partit pels mateixos motius una setmana després. També hi estan convocats els altres components del grup parlamentari, els diputats Salvador Aguilera, David Martínez, Aitor Morrás, Baltasar Picornell i Carlos Saura.

stats