Les 'party boats', sota la lupa de la Guàrdia Civil

S'ha posat en marxa una campanya de control i inspecció de les embarcacions que duen a terme aquesta activitat

Les 'party boats' estan sota la lupa de la Guàrdia Civil. Una de les activitats que més polèmica genera a les Illes és objecte d'una campanya de control i inspecció per part de l'Institut Armat per tal de garantir que compleixen la normativa de renous i seguretat.

De moment, s'han duit a terme un total de 20 inspeccions en diferents embarcacions. En aquests examens, els agents, a més de controlar les condicions de seguretat (que es compleixi l'aforament, es tinguin armilles salvavides, bengales...), així com les tripulacions, inspeccionen que tota la documentació requerida per poder desenvolupar aquesta activitat estigui en regla.

El compliment de la normativa de renous és un altre dels objectius de la Guàrdia Civil. Així, els agents fan  controls de sonometria per tal de comprovar que la música no està més forta del que és permès.

De la mateixa manera, es fan  controls d'alcoholèmia al capità de l'embarcació, així com a la tripulació. A més, també se'ls recorda l'obligació que tenen d'adoptar les mesures necessàries per al bon funcionament a bord en cas de perill i d'evitar la tinença i el consum de drogues a bord.

La campanya es va iniciar el mes de juliol i s'allargarà durant tot l'agost.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF