Balears 21/07/2015

El Parlament tria la Sindicatura de Comptes amb crítiques d'El Pi i C's per no haver participat en la negociació

Bernat Salvà, Joan Rosselló i Fernando Toll seran els nous membres de l'òrgan

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaBernat Salvà, Joan Rosselló i Fernando Toll seran els nous membres de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, després d'haver estat triats avui per exercir aquesta funció en el ple del Parlament.

Aquesta llista de tres professionals ha rebut el suport dels partits que fan costat a la gestió del Govern, del PP i d'El Pi, mentre que els dos diputats de Ciutadans no han secundat aquesta llista. En concret, Joan Rosselló ha aconseguit 58 vots favorables, mentre que Bernat Salvà n'ha obtingut 57 i Fernando Toll, 53.

El Pi també hi ha votat a favor, però ha emès un vot "crític" perquè aquesta formació no ha participat en la negociació per designar aquestes tres persones. El diputat d'El Pi Josep Melià s'ha queixat que els partits del Govern "s'omplin la boca" de la paraula "consens", però després no l'exerceixen quan és necessari. Melià no ha posat en dubte la professionalitat dels nous membres de la Sindicatura de Comptes, però ha mantingut que aquesta manera d'elecció, sense la participació de tots els partits del Parlament, "no és el mètode de la nova política i el nou consens que tant es predica".

El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha compartit els arguments d'El Pi i ha lamentat que la seva formació tampoc hagi participat en aquesta negociació. Pericay ha dit que al seu partit li agradaria prendre part en els propers processos de designació dels membres de les institucions de la comunitat autònoma. "Si no, poca cosa estam fent aquí al Parlament", ha assenyalat.

stats