Balears 06/09/2017

El Parlament inicia el curs polític amb el focus posat en Barceló i Vidal

El PP demanarà la reprovació del vicepresident i interpel·larà el conseller de Medi Ambient pels torrents

Jaume Vinyas
1 min
El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i el vicepresident, Biel Barceló, en imatge d'arxiu.

PalmaEl primer ple ordinari del nou curs polític debatrà la reprovació del vicepresident, Biel Barceló, a petició del PP. La portaveu parlamentària popular, Marga Prohens, ha justificat la iniciativa perquè, segons considera, la polèmica sobre els contractes menors “donats a dit” a l'excap de campanya Jaume Garau “no està tancada” i, a més, afirmen que Barceló “va mentir en seu parlamentària” en la compareixença que va fer dia 12 d'abril.

No acabarà aquí la pressió del PP a les conselleries de MÉS per Mallorca. En l'ordre del dia s'ha acceptat també, per urgència, una interpel·lació al conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, per l'estat dels torrents, un fet que preocupa, i molt, els populars, que fa un parell de setmanes que fan campanya mediàtica alertant del mal estat en què es troben. “No s'ha fet res durant l'estiu”, ha assegurat Prohens, qui ha titllat Vidal d'”autèntic irresponsable i inepte”. “La responsabilitat de l'estat lamentable dels torrents recau ara en Francina Armengol”, hi ha afegit.

La coportaveu parlamentària de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha replicat que “alguns fan la dansa de la pluja perquè hi hagi fang i s'hi puguin rebolcar”. Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha qualificat d'”oportunista” i “a destemps” la reprovació de Barceló per un “tema més que superat”.

stats