Societat
Balears 31/07/2013

Cort subhastarà l'hotel del palau de congressos per 40,5 milions d'euros

L'Ajuntament espera reprendre les obres al novembre i inaugurar l'edifici a principis de 2015

A. Zurimendi
1 min
Els operaris d'Acciona abandonaren les obres del palau el 20 de juliol de 2012, fa quasi un any.

PalmaL'Ajuntament de Palma traurà a subhasta l'hotel annex al palau de congressos per 40,5 milions d'euros. A més a més, l'empresa que exploti l'hotel haurà de llogar l'edifici del palau de congressos a Cort i explotar-lo durant un mínim de 20 anys.

Aquesta és la nova fórmula dissenyada pel Partit Popular a fi de desencallar l'aturada de les obres del palau, inactives des de fa un any.

El portaveu de Cort, Julio Martínez, ha avançat que el preu final de l'hotel és la suma del valor del solar (12,5 milions d'euros), més el de la construcció de l'edifici; segons les diverses taxacions efectuades per tècnics de Cort i assessorament extern.

D'aquesta forma, Cort intenta aconseguir una gran injecció de diners líquid amb la venda de l'hotel, que destinarà íntegrament a pagar el final de les obres de l'altre pota del projecte: el propi palau.

L'Ajuntamrent publicarà en breu el nou concurs d'explotació, de forma que els operaris puguin reprendre les obres el mes de novembre. Cort calcula que finalitzar la construcció del palau i l'hotel s'allargarà durant 12 mesos. De forma que podria estar acabat el novembre de 2014 i, un pic sigui instal·lat tot el mobiliari interior, quedar oficialment inaugurat a principis de l'any 2015.

A més a més, Martínez ha explicat que l'Ajuntament demanarà, dins les clàusules del concurs, que l'empresa explotadora del palau aconsegueixi atraure anualment un mínim de 65.000 congressistes.

stats