Balears 15/09/2014

Palma només atén a l'alberg de transeünts a qui demostra estar empadronat

Treballadors socials de Cort critiquen que els que no ho són siguin derivats directament a Ca l'Ardiaca

Ll. P.
1 min

PalmaEl Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) de Palma, també conegut com l'alberg de transeünts, només està atenent aquelles persones que demostren estar empadronades al municipi, mentre que les que no ho poden acreditar estan sent derivades directament a Ca l'Ardiaca, un centre que no ofereix el mateix servei perquè està dedicat específicament a persones amb problemàtiques d'exclusió social.

Treballadors socials de Cort han criticat aquesta situació, que asseguren que succeeix des de fa temps i provoca que aquelles persones acabades d'arribar a la ciutat, i que per això mateix no estan empadronades, sense disposar d'un habitatge o un altre lloc d'acollida, no siguin ateses i acceptades a l'alberg de transeünts municipal, que precisament ha de tenir aquesta funció.

"És a l'alberg on els han d'atendre", explica un d'aquests treballadors socials, que critica que, sense cap més avaluació, a les persones que no estan empadronades se les derivi directament a Ca l'Ardiaca. "No és correcte que a una persona nouvinguda, sense conèixer-ne res, ja l'etiquetem i la ubiquem en un lloc que no li correspon", acaba dient.

stats