Balears 15/02/2017

Palma se suma a la manifestació per acollir persones que cerquen refugi

Cort assegura que renovarà el compromís amb aquest col·lectiu al proper ple, amb una nova declaració institucional que reclami agilitzar el procés de trasllat

Martí Gelabert
2 min
S’AGREUJA EL DRAMA A LA FRONTERA DE MACEDÒNIA
 Milers de persones, la majoria refugiats de la guerra de Síria, incloses criatures i dones, van saltar ahir el cordó de la policia de Macedònia per travessar la frontera i continuar el seu viatge amb destí a Alemanya i els països nòrdics.

PalmaPalma vol renovar el compromís amb les persones que cerquen refugi. En el proper ple, s'aprovarà una nova declaració institucional en què s'exigirà al govern estatal i a la Unió Europea que "agilitzi de manera més significativa el procés de trasllat" d'aquestes persones. El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que és una "responsabilitat" que l'Ajuntament es posicioni en aquesta direcció.

Si bé Palma ja va ser declarada ciutat d'acollida, des de l'equip municipal i amb el suport de tots els grups parlamentaris s'ha vist necessari "renovar el compromís" amb aquesta qüestió. A més, l'Ajuntament ha decidit sumar-se aquest dissabte a la manifestació que es durà a terme a Ciutat per reclamar que "a Mallorca també volem acollir".

La manifestació començarà a les 18.30 h a la plaça Major i arribarà fins al Born, on es llegirà un manifest i es realitzarà un minut de renou per reclamar que s'obrin les fronteres. Des del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca (MEGM) s'ha convocat aquesta protesta, coincidint també amb la que es realitzarà a Barcelona amb el lema de 'Casa nostra, casa vostra'.

Des de MEGM han explicat que moltes institucions ja han donat suport a aquesta marxa de dissabte. Reclamen que aquesta manifestació "sigui un punt de partida per començar a fer feina" en aquesta direcció. El compromís de l'Estat va ser el d'acollir 17.000 persones que cerquen refugi, tot i que, segons Molina, s'ha arribat "a poc més de mil". Ha posat l'exemple del Canadà, on el 2016 es van acollir més de 40.000 persones.

stats