Cort ofereix Palma com a ciutat d'acollida davant la crisi de refugiats

Neus Truyol ha demanat en nom de l'executiu municipal al govern central que sigui "més solidari" i formi part del pla d'acollida europeu

La junta de govern de l'Ajuntament de Palma ha acordat aquest dimecres oferir Palma com a ciutat d'acollida davant la crisi que es viu a Europa per l'arribada de refugiats que fugen de la guerra o de la misèria i demanen auxili humanitari, ha anunciat la portaveu municipal, Neus Truyol.

Segons Truyol, els departaments de Benestar Social, Habitatge i Migració estan analitzant de quins recursos podrien disposar els plans d'acollida que es posaran en funcionament en els propers dies. El consistori també s'ha ofert per coordinar les diferents associacions socials interessades a col·laborar.

Truyol ha demanat, en nom de l'executiu municipal, al govern central que sigui "més solidari" i formi part del pla d'acollida europeu, "ja que es tracta d'un drama humanitari i Espanya ha de ser coresponsable i assumir la quota de refugiats que li correspongui".

La portaveu també ha demanat agilitat al govern en l'elaboració d'un protocol d'acollida de refugiats immigrants. D'altra banda, la junta de govern també ha aprovat el pagament de dues factures de les obres de rehabilitació del Casal Balaguer.

Truyol ha criticat l'anterior Executiu en relació amb aquesta obra i ha assegurat que "es podrien perdre 2 milions d'euros provinents de fons europeus per a aquesta rehabilitació, per no haver justificat, l'anterior equip de govern, els pagaments dins el termini establert pel Govern balear".

La portaveu ha assenyalat que el consistori treballa per trobar una solució per resoldre la "deixadesa" de l'anterior equip de govern i evitar perdre aquesta aportació. Mentrestant, les obres "continuen amb normalitat i està previst que estiguin acabades el 31 d'octubre vinent".

D'altra banda, la junta de govern ha nomenat nou director de Comunicació de l'ajuntament a Joan Carles Palos (Palma, 1964), llicenciat en Filosofia i Lletres i màster en Periodisme per la UIB.

Palos ha estat redactor a TVE, Antena3 Televisió i el Diari de Balears, així com subdirector d'informatius d'IB3 Televisió entre 2007 i 2011.

Des de 2013 s'ha dedicat professionalment a prestar serveis culturals, pedagògics i d'emprenedoria a l'empresa Fita a Fita, tasca que ha compaginat amb col·laboracions a la Cadena Ser i el diari 'Ara' en àmbits relacionats amb el muntanyisme, el senderisme i la natura. És autor de 'Cròniques de Khumbu' sobre la seva vivència en l'expedició a l'Everest el 2006, 'Mallorca dalt de tot' i coautor al costat de l'historiador Gaspar Valero de 'Possessions, camins i paisatges de l'Arxiduc'.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF