MOBILITAT
Balears 03/10/2016

Un nou impuls per al vehicle elèctric a Mallorca

Consell, Govern i 10 municipis han signat un conveni per iniciar un projecte pilot que premiarà l'us aquests cotxes

Ara Balears
2 min
Les empreses de lloguer volen que els turistes puguin reservar un vehicle elèctric.

PalmaConsell de Mallorca, Govern i 10 municipis de Mallorca (Costitx, Deià, Esporles, Lloseta, Llucmajor, Santanyí, Santa Eugènia, Selva, Escorca i Pollença) han signat un conveni per iniciar un projecte pilot que té per finalitat impulsar el vehicle elèctric a l'illa.

Aquest conveni regula la participació de cadascuna de les parts per coordinar un procés d'integració de tots els elements necessaris per fer de Mallorca una illa on es promocioni i beneficiï els usuaris dels vehicles elèctrics davant d'aquells que utilitzen els de combustible.

Per tal que la utilització d'aquest tipus d'automòbils sigui cada vegada més atractiva per als usuaris, el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, implantarà un sistema de gestió centralitzat que permetrà la interoperativitat de la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que actualment tenen cadascuna de les institucions signants.

El conseller Pons amb els signants del conveni. / CAIB

Amb aquest sistema, qualsevol usuari podrà utilitzar qualsevol punt de recàrrega, independentment del gestor de càrrega que el gestioni.

Els vehicles amb el distintiu MELIB (que s'ha de tramitar a la Direcció General d'Energia) podran gaudir dels avantatges d'aquesta plataforma, que, a més, disposarà d'una versió per a dispositius mòbils per tal de facilitar al màxim les gestions derivades de la càrrega.

Així mateix, la Conselleria durà a terme accions de promoció per implicar sectors amb un major nombre representatiu de vehicles, com ara les empreses de lloguer de cotxes i els operadors turístics.

Així mateix, i en la mesura que sigui possible, treballaran per tal que el subministrament energètic d'aquests punts provingui de fonts renovables, bé per la via de la generació renovable 'in situ', bé per adquisició d'energia neta mitjançant el subministrament elèctric corresponent.

Un altre dels avantatges que oferiran els ajuntaments als vehicles elèctrics serà la gratuïtat de l'aparcament d'aquests cotxes a les zones ORA, així com algunes bonificacions fiscals en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i als aparcaments municipals.

Aquesta iniciativa ,convocada el juny i dotada amb 1,6 milions d'euros, també està oberta als altres ajuntaments de Mallorca i de les altres illes, així com als consells insulars.

stats