Balears 26/09/2017

Nacionalistes espanyols protesten contra un acte de la CUP a Palma

Els independentistes no han respost als insults i han realitzat la xerrada pro referèndum amb normalitat

Jaume Vinyas
1 min
Concentració antiindepentista, aquest dimarts, a Palma.

PalmaUna cinquantena de persones, la majoria de les quals amb banderes espanyoles, s'han concentrat aquest dimarts per protestar contra un acte, organitzat per CUP-Palma, a favor del referèndum de l'1-0 en un conegut bar del carrer Ausiàs March.

Una desena de policies s'han encarregat de mantenir els unionistes a la voravia contrària on es duia a terme l'acte, que ha convocat més d'un centenar de persones i al qual ha assistit la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant. "No ens enganyen, Catalunya és Espanya; No votareu; fora, fora, fora, català de s'escola; som mallorquins, no catalans" eren alguns del càntics dels nacionalistes, entre els quals es podia apreciar que n'hi havia algun que agitava un cartell de la formació ultra VOX. A l'altra vorera, desenes de simpatitzants de l'independentisme observaven l'espectacle, amb una mescla de curiositat, estupefacció i ràbia continguda.

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, durant l'acte a favor del referèndum.

En tot moment, els organitzadors de l'acte han estat molt pendents que ningú contestàs les provocacions dels espanyolistes. Aquests anaven alternant càntics amb insults com "pollosos, renegats o porreros". Una senyora d'edat avançada ha arribat a fer una proclama preconstitucional però, en general, els càntics s'ajustaven a la Constitució.

En acabar l'acte, una trentena d'unionistes continuaven provocant els independentistes, molt més nombrosos a l'altra banda del carrer. Tot i que alguns dels espanyolistes han començat a abusar de càntics cada vegada més grollers, en cap moment s'ha vist pertorbat l'ordre.

stats