141 pime han sol·licitat ajuts per a la modernització i millora dels seus establiments

Per primera vegada se subvencionen projectes de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat

Un total de 141 comerços han presentat una sol·licitud de subvencions a la convocatòria destinada a fomentar la modernització i millora dels comerços que impulsa la Direcció General de Comerç i Empresa. Per Illes, 53 empreses de Menorca han presentat sol·licitud per a aquests ajuts, mentre que a Mallorca han estat 77, i a Eivissa i Formentera, 11 projectes.

La suma de l’import total de les inversions presentades a aquesta convocatòria és d' 1,5 milions d’euros, dels quals la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria aportarà 510.000 euros, que suposa per a les empreses un màxim d’un 50% de la inversió, amb un límit de 6.000 euros per a cada comerç. 

Les actuacions subvencionables inclouen inversions en comerç electrònic i noves tecnologies; modernització d’equipaments; retolació comercial i obres de reforma a l’establiment. D’altra banda, per primera vegada se subvencionen projectes de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, com per exemple la instal·lació de sistemes d’il·luminació de baix consum, aparells de climatització o conservació d’aliments que suposin una reducció del consum energètic, a més de la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o la implantació de sistemes de gestió energètica.


EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF