La millora de la residència a Trepucó entrarà en funcionament l'any 2019

El projecte crearà nou places noves per a persones amb discapacitat intel·lectual i tindrà un cost pràcticament de mig milió d'euros finançats entre el Govern balear i el Consell Insular de Menorca

El Govern balear i el Consell Insular de Menorca han escenificat aquest dimecres dematí la bona entesa entre les dues administracions signant el conveni, segons el qual es manifesta el compromís de reformar i ampliar les actuals instal·lacions de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental de Trepucó, a Maó. A més a més, el projecte vindrà acompanyat d'un increment de nou places per a la dependència. 

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, s'ha mostrat "molt satisfeta amb un projecte que demostra la bona sintonia entre institucions. És un exemple de col·laboració per donar una resposta a la ciutadania que perseguíem des de feia temps". Per Mora, "l'actuació permetrà que aquells usuaris amb discapacitat gaudeixin del seu espai diferenciat. De les nou places, vuit seran conveniades, mentre que la restant la gestionarà la Conselleria balear de Serveis Socials". La presidenta també hi ha agraït l'esforç inversor de l'Executiu autonòmic, ja que, "dels 480.000 euros pressupostats per a la millora de la residència, un terç serà assumit pel Govern". El Consell es farà càrrec de la resta d'inversió. 

Per la seva banda, Fina Santiago assegura que "amb voluntat política els projectes es tiren endavant. Aquesta actuació facilitarà que les persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de conducta tinguin un tracte diferent perquè cal remarcar el fet que es tracta de places individuals. Optam per la qualitat". Santiago ha aprofitat el viatge a Menorca per esmentar l'acord existent amb l'Ajuntament de Sant Lluís per a l'ampliació de la residència municipal. 

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF