Balears 25/09/2016

Més 4.000 persones i 86 entitats se sumen a la demanda de posar fre a la massificació de les Illes

Una setmana després d'haver-se presentat en societat, el manifest 'Sense límits no hi ha futur' continua sumant adhesions

Ara Balears
2 min
Lectura del manifest, a càrrec de Tonina Siquier, que es va realitzar el passat dissabte 17 de setembre a les escales de la Seu.

PalmaMés de 4.000 persones i 86 entitats han signat el manifest 'Sense límits no hi ha futur' en defensa del territori que demana mesures per frenar la massificació de les Illes en la setmana transcorreguda des que es va fer públic. Així ho han indicat els promotors, amb xifres actualitzades aquest diumenge.

El manifest té l'objectiu d'aconseguir "unes illes més verdes, menys massificades i més justes socialment", han recordat els promotors en un comunicat en el qual recalquen el seu rebuig a la construcció massiva i a l'increment de places residencials i turístiques.

Amb l'etiqueta #SenseLímitsNoHiHaFutur, el manifest fa una crida a la societat, al Govern i als consells perquè posin "límits raonables a la pèrdua de qualitat de vida de residents i turistes".

Els signants reclamen "mesures de veres i un canvi de ritme en les polítiques que afecten el territori", i exigeixen "frenar la construcció de més i més places, nous ports, camps de golf i de polo i abandonar projectes caríssims i absurds per fer autopistes i grans esteses elèctriques i apostar per un model de mobilitat racional".

El col·lectiu ecologista Terraferida és un dels signants del manifest.

Entitats ecologistes, associacions veïnals, plataformes ciutadanes i partits polítics figuren entre les 86 entitats que s'hi han adherit.

Entre els particulars hi figuren el pintor Miquel Barceló, la dissenyadora Sybilla Sorondo, el director de cinema Benito Zambrano i els escriptors Biel Mesquida i Joan López Casesnoves, entre molts d'altres.

stats