Balears 10/10/2017

MÉS per Menorca considera que les declaracions de Pablo Casado són una amenaça intolerable

Nel Martí recorda que Lluís Companys va ser elegit democràticament pel poble català i afusellat pel franquisme en un capítol negre de les relacions entre Espanya i Catalunya

Iván Martín
1 min
Nel Martí lamenta les paraules de Pablo Casado en les que feia referència a Lluís Companys.

MaóMÉS per Menorca ha condemnat les declaracions que ahir va efectuar el vicesecretari de comunicació del Partit Popular, Pablo Casado. Els sobiranistes lamenten que hagi amenaçat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en cas de no abandonar la declaració d'independència. Casado, que va vincular el possible desenllaç de Puigdemont al de l'expresident Lluís Companys, ha rebut el rebuig total de MÉS per Menorca.

En aquest sentit, el coordinador general de MÉS per Menorca i diputat autonòmic de la formació menorquinista, Nel Martí, creu que el fet que "un portaveu del Partit Popular amenaci Puigdemont d'acabar com Companys ens fa entendre que el govern de Mariano Rajoy està disposat a emprar les mateixes eines de la dictadura davant d'una decisió presa, democràticament, pel poble català". Martí també es mostra contrariat pel fet que Casado posi l'estat espanyol "al mateix nivell de la dictadura franquista".

D'altra banda, Nel Martí assenyala la motivació del responsable de comunicació del PP per realitzar aquestes declaracions. El dirigent de MÉS per Menorca les atribueix a "la greu desconeixença de la història de Catalunya que posa en relleu d'on venen els problemes d'Espanya amb el Principat. I, en el cas de conèixer aquesta procedència, encara és més greu perquè el president Companys va ser elegit de manera democràtica i afusellat pel franquisme".

stats