MEDI AMBIENT
Balears 08/02/2017

Menorca estudia utilitzar drons per vigilar les reserves marines

El Seprona es compromet a augmentar el control dels pesquers furtius

Ara Balears / Efe
1 min
Les Illes Canàries utilitzen drons per controlar la pesca furtiva. / EFE

MaóEl GOB de Menorca ha informat aquest dimecres que el Consell de Menorca estudiarà la possibilitat d'utilitzar drons per vigilar les reserves marines, una iniciativa que ja funciona a les illes Canàries.

L'organització ecologista ha assenyalat que durant la reunió mantinguda recentment amb representants de la institució insular, i també amb els vigilants de la Reserva Marina del Nord de Menorca i un inspector de pesca, es va posar sobre la taula aquesta opció amb la finalitat de valorar-ne la utilitat a l'hora de vigilar zones de difícil accés.

"Sembla que hi ha bones expectatives a curt termini", han indicat des del GOB a través d'un comunicat.

En concret, els ecologistes, juntament amb Menorquins pel Territori, han plantejat la problemàtica de les activitats furtives a la zona marina protegida i han demanat disposició per optimitzar els recursos disponibles per aconseguir una major eficàcia.

En aquesta línia, han indicat que el director insular de l'Administració General de l'Estat, Javier López-Cerón, els va traslladar que es podia comptar amb la col·laboració de la patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) i amb visites periòdiques de l'embarcació de la Benemèrita que està a Mallorca, a més dels helicòpters.

Així mateix, les dues organitzacions faran arribar una petició al Govern amb la finalitat que els agents de Medi Ambient destinats a l'illa puguin col·laborar per millorar el control dels pesquers furtius.

stats