La massificació de Cala s'Almonia obligarà a construir un aparcament en sòl rústic

La prohibició d'accés a la zona ha traslladat la pressió de vehicles a Cala Llombards

El Consell de Mallorca ha demanat aquest dimecres a l' Ajuntament de Santanyí que li presenti una proposta per a la construcció d'un aparcament que descongestioni Cala Llombards, que ha començat a patir els efectes de les concentració massiva de vehicles, una vegada el Consistori va prohibir l'accés a Cala s'Almonia i el Caló del Moro, el mes de maig passat. La decisió ha traslladat la pressió a una altra zona i des de l'ens insular han assenyalat que estan disposats a intervenir-hi.

Abans, però, haurà de ser el Consistori qui haurà de fer una proposta i posar en marxa una modificació puntual de les normes subsidiàries del municipi, segons ha explicat el Consell en una nota de premsa. El terreny on es pugui fer l’aparcament haurà de ser en sòl rústic, ja que no es disposa de sòl urbà suficient, i no ha de ser sòl protegit, han puntualitzat.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut aquest dimecres  una trobada amb veïns i veïnes de Cala Llombards a la qual també ha assistit el batle santanyiner, Llorenç Galmés.

Garrido ha afirmat que “farem molta feina conjuntament les dues administracions per trobar-hi una solució tan aviat com sigui possible”. No obstant això, ha afegit, “es tracta d’una tramitació lenta i que necessita temps”. A més, serà necessària la tramitació ambiental, ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF