Balears 07/07/2017

Marga Durán presenta la seva candidatura per liderar el PP de Palma amb l'experiència de regidora com a bandera

La portaveu dels populars a Cort promet "unitat" i evitar "els confrontaments"

Carmen Buades
2 min
Duran, acompanyada d'altres regidors de Cort i candidats a les juntes

PalmaLa portaveu del PP a Cort i presidenta de la comissió gestora del partit a Palma, Marga Durán, ha presentat aquest divendres la seva candidatura per liderar la Junta Territorial de la formació amb una promesa de projecte que cerqui la "unitat" i eviti "els confrontaments".

La seva experiència com a regidora i el fet d'haver passat "dos anys i mig sense haver faltat a una sola junta de districte" són, segons Durán, "el coneixement que pot aportar" per situar-se al capdavant d'un "projecte col·lectiu i integrador".

Acompanyada de molts dels regidors del PP a l'Ajuntament, com Lourdes Bosch, Javier Bonet, Pep Ignasi Aguiló o Fernando Rubio, i de candidats a la presidència i la secretaria de les diferents juntes de districte, Durán ha assegurat que no pensa "barallar-se amb ningú" i que està "disposada a xerrar amb tothom" qui vulgui integrar-se a la seva candidatura.

Duran està convençuda que al seu projecte "està representada qualsevol sensibilitat" del partit i nega que el seu lideratge s'hagi pogut veure reforçat per les dimissions, ara fa un any, del president del PP de Ciutat, José María Rodríguez, del secretari general, Álvaro Gijón i la secretària d'Organització, Sandra Fernández, els dos primers esquitats pel cas de la Policia Local. Aquestes dimissions van ser, precisament, les que la van situar al capdavant de la gestora que ara dirigeix.

En qualsevol cas, la portaveu del partit a Cort reconeix que "els afiliats de Palma necessiten recuperar la il·lusió" i, fent menció als seus orígens ciutadans (ha insistit en la idea que és "nascuda, crescuda, estudiada i casada a Palma"), Durán ha diagnosticat dues inquietuds amb què es troben les bases del PP a Palma: "la inquietud de barriada i la inquietud ideològica i de valors".

Per fer-hi front, la candidatura liderada per Durán proposa crear la figura del president de barriada, que serà la persona encarregada de recollir les reivindicacions i els temes que preocupin els veïns i fer-los arribar al grup municipal de l'Ajuntament, on es comprometen a donar resposta en menys de 60 dies. A més, es crearà un contacte que expliqui als afiliats els motius pels quals es prenen determinades decisions polítiques.

"L'objectiu és que l'afiliat sigui al centre de la nostra acció política", ha afirmat. Així, es posarà en marxa un portal electrònic on resoldre "dubtes ideològics", es farà arribar una newsletter amb l'actualitat del grup municipal a les bases i es crearà un canal a través del qual fer arribar propostes, a més de donar peu a fòrums de debat.

A les eleccions, que se celebren els pròxims 21 i 22 de juliol, Durán competirà amb Jordi Horrach i amb l'exdiputada Aina Aguiló, qui ja va iniciar la seva campanya atacant Marga Duran per ser "de la Part Forana".

stats