Balears 24/09/2013

Devers 4.000 persones envolten el Parlament en contra del TIL i en suport a la vaga de docents

La marea verda s'ha tornat a manifestar en defensa de la lluita dels mestres i professors de les Illes Balears

A. Zurimendi/E. Borràs
2 min
Els manifestants duien tota mena de cartells / EFE

PalmaDevers 4.000 persones amb camisetes, pancartes i cartells de color verd han envoltat aquest dimarts des del matí fins passades les dues del migdia el Parlament de les Illes Balears, on es feia el ple per aprovar el decret llei que valida l'aplicació del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL). Eren prop de mil més de les que ho varen fer dimarts de la setmana passada; la riuada humana ha arribat fins a Cort i els crits i els xiulets se sentien fins i tot dins l'hemicicle on discutien els diputats.

Al voltant de la Cambra s'han tornat a sentir els crits en contra del TIL i, sobretot, reclamant la dimissió del president, José Ramón Bauzá, i de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps. Els manifestants al voltant del Parlament han cantat de nou 'L'Estaca' -que s'està convertint en l'himne de l'anomenada marea verda-, i ho han fet d'una manera especialment sentida (vegeu-ne un vídeo). Molts diputats de l'oposició han sortit un moment o altre del ple per unir-s'hi una estona. I entre els manifestants també hi havia regidors de l'oposició a l'Ajuntament de Palma i, a primera línia, molts dels membres del piquet informatiu a l'IES Arxiduc Lluís Salvador que acabaren identificats per la Policia dimarts passat.

La protesta s'ha dissolt abans que no es votàs el decret llei que ha de validar el calendari d'aplicació del TIL i una portaveu dels manifestants ha recordat, amb un megàfon, que impulsen una iniciativa per dur Bauzá al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Mentre es feia la protesta al voltant del Parlament, a la vegada, una cadena humana de gent amb camisetes verdes ha envoltat el Consell d'Eivissa.

stats