Balears 06/09/2017

Maó comença els dies més intensos de les festes de Gràcia

El pregó d'aquesta nit i els 'jaleos' de demà i divendres són els actes més representatius d'unes festes que tanquen les celebracions patronals de tots els municipis de Menorca

Iván Martín
1 min
Matías Quetglas és l'autor del cartell de les festes de Gràcia 2017.

MaóMaó ha iniciat el compte enrere per oficialitzar el tret de sortida de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. El pregó d'aquesta nit és el punt de partida, tot i que el Consistori ha elaborat un ampli programa de festes amb actes que s'estan duent a terme des del 24 d'agost. Les festes conclouran dissabte, malgrat que les activitats que s'inclouen dins el programa continuaran fins a finals de setembre.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Maó, Hèctor Carreras, destaca "l'increment en les mesures de seguretat. L'any passat vam patir un important accident i cal extremar la precaució. La Policia Local no farà filtres per accedir a la plaça del 'jaleo', però controlarà determinats aspectes". Per la seva banda, la batlessa de Maó, Conxa Juanola, assumirà el càrrec de Caixera Batlessa per primera vegada. Juanola diu que "som conscient de la responsabilitat que suposa, però estic tranquil·la perquè consider que les hores d'entrenament són suficients. Ara veurem com respon el cavall al carrer".

Hi ha la circumstància que en els tres anys que han passat de legislatura a Maó, ja són tres els polítics que han representat l'Ajuntament a la Colcada. Primer va ser Jordi Tutzó i l'any passat Hèctor Pons. El pregó de festes s'iniciarà a les 21.00 h a la plaça de la Constitució. Enguany serà la presidenta de l'Associació Alba, entitat de dones afectades per càncer de mama, Cristina Fernández, l'encarregada de donar la benvinguda a les festes de la Mare de Déu de Gràcia. El primer toc de flabiol i el cant del popular himne 'Es Mahón' completaran la jornada.

stats