La policia reté manifestants i periodistes acreditats a les portes de la conferència de Rajoy

La concentració de la Coordinadora d'Entitats ha estat confinada a un racó de la plaça Gomila

Un ampli dispositiu de seguretat i la presència de manifestants ha provocat alguna escena de tensió en els minuts previs a la conferència que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, impartirà aquest dissabte a Palma en el marc de la Reunió de presidents provincials que va iniciar ahir.

La Coordinadora d’Entitats Mallorquines per a la defensa de la democràcia, les llibertats i els drets civils havia convocat una concentració en rebuig de la presència de Rajoy una hora abans de la conferència, a l'hotel Melià Victoria. Els concentrats han estat confinats a un racó de la plaça Gomila amb una tanca que els impedia passar. El dispositiu ha provocat que membres del PP que venien del Congrés de Noves Generacions, que s'ha duit a terme en un hotel del passeig Marítim, es veiessin obligats a passar enmig dels concentrats. Els populars s'han enduit una escridassada, segons han confirmat alguns dels presents.

Una trentena de persones, entre les quals es trobava el diputat de MÉS per Mallorca David Abril, han estat retingudes i identificades quan intentaven passar per davant de les portes de l'hotel, just en el moment en què es preveia l'arribada de Rajoy.

La policia ha muntat un cordó policial i ha retingut els concentrats i els periodistes que estaven cobrint la informació, inclosos els que estaven acreditats per a la conferència. Tot i les protestes, els agents s'han limitat a assenyalar que tenien "ordres" i han retingut els periodistes. Els reporters gràfics han estat els qui més s'han queixat, perquè la decisió policial els ha impedit captar l'arribada de Rajoy a l'hotel on té lloc la reunió. Finalment, després d'un quart d'hora de protestes, els agents han permès passar als acreditats, amb la condició que travessassin la vorera. 

Abril ha demanat parlar amb el responsable policial, amb qui ha intercanviat impressions. Finalment, els manifestants s'han pogut unir a la concentració, a la plaça Gomila, i han fet una volta per carrers adjacents al carrer Joan Miró.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF