El manifest del 29S acusa "Bauzá i els seus acòlits" de mentir i fer purgues ideològiques

El text fa una passa més en la crítica al Govern i assegura que estan acabant amb "tots els serveis públics" i que "atropella sense pietat totes les institucions"

El manifest en defensa de l'educació pública que s'ha llegit a Palma, Maó, Eivissa i Formentera en la cloenda de les quatre manifestacions de suport als docents en vaga fa una nova passa en crítica i contundència vers el Govern de José Ramón Bauzá. A banda de recollir totes les reivindicacions del Comitè de Vaga i parlar de "les pitjors polítiques en matèria educativa que es recorden en democràcia", assegura que l'Executiu de Bauzá "ataca tots els serveis públics" i "atropella sense pietat totes les institucions de les Illes Balears".

A més, el manifest recorda que "Bauzá i els seus acòlits insulten, coaccionen i, sobretot, menteixen", a més d'haver iniciat una "guerra bruta" impresentable contra els docents en vaga. Els organitzadors adverteixen en el text que la marea verda "és aquí per defensar a ultrança l'educació de les retallades, de la purga ideològica i dels atacs a la llengua catalana".

En aquest sentit, asseguren que l'Executiu autonòmic està diluint "drets socials i individuals", més enllà de l'educació. Recorden la "manipulació" en els mitjans de comunicació públics, els expedients als directors de Maó, les llistes negres del diputat Antoni Camps, les amenaces d'Ana María Aguiló amb la retirada de custòdia dels pares que no porten els seus fills a classe, les retencions arbitràries d'estudiants, la prohibició de la lliure circulació de persones amb camiseta verda, la normativa per "controlar" el contingut dels llibres o la Llei de símbols i el Decret de convivència, que, segons el manifest, són "propis de règims totalitaris".

Finalment, el manifest carrega contra la "tropa d'opinadors del PP que acusa els docents de tenir els infants com a ostatges". "Aquí els únics segrestadors que hi ha són ells", resa el manifest, que es tanca exigint a Bauzá que "rectifiqui o se'n vagi" i recordant-li que, en cas contrari, la marea verda continuarà "endavant, com una paret seca, pedra a pedra, infranquejable". Ni la tomaran ni la botaran", adverteixen després d'acusar el Govern del "despropòsit de voler destruir el poble que hauria de governar"

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF