Balears 14/12/2017

L'oposició té por que Podem entri al Govern

El PP i Ciutadans coincideixen que la dimissió de Biel Barceló arriba tard

N.s.
2 min
El conseller Biel Company, somriu en el darrer ple del Parlament / ISAAC BUJ

PalmaAra que Biel Barceló ja ha presentat la dimissió del càrrec de vicepresident del Govern, l'oposició s'ha centrat en l'altre soci: Podem. El portaveu de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, ha assegurat que confiava en la presidenta Francina Armengol i que "no crec que en aquest moment" deixi entrar els de la formació morada al Govern". Per una altra banda, el president dels populars, Biel Company, ha dit que, per una vegada, coincidia amb Barceló que la idea que Podem entri al Govern és "contraproduent".

Pericay ha volgut deixar clar que aquesta dimissió "no honora al senyor Biel Barceló", com havia dit el socialista Andreu Alcover, atès que l'hauria "honorat més haver dimitit quan va començar tot". Tant Ciutadans com el PP coincideixen que la dimissió s'hauria d'haver presentat molt abans, ja que, en paraules de Pericay, "dimiteix quan ja no li queda més remei, quan és un cadàver polític".

Company ha destacat que considerava que era una decisió "coherent" però que "hauria d'haver anat a Punta Cana sense ser ja vicepresident del Govern". Per al líder del PP, no havia d'haver presentat la dimissió només pels casos ja coneguts, sinó per la seva gestió del Turisme. Barceló, per a Company, ve d'un partit en què "des de les bases es dona suport a la turismofòbia i no ha estat de frenar amb contundència" i, juntament amb les decisions adoptades durant la legislatura en matèria de Turisme, fa que "possiblement sigui un dels pitjors consellers de Turisme que hi ha hagut en aquesta comunitat".

Crítiques a MÉS

MÉS per Mallorca també ha estat criticat per totes dues formacions. Segons Pericay, això que ha passat no és tan sols una crisi de govern sinó també "una crisi de partit, una crisi de MÉS", perquè "han demostrat la seva incapacitat per gestionar els afers públics i ho han demostrat no tan sols amb la gestió de Barceló sinó amb la gestió general". El de Ciutadans també ha assenyalat que a MÉS no "els va bé" estar dins el Govern, sinó que "estan molt millor a l'oposició, amb la seva pancarteta i el seu llacet".

Company ha seguit amb el seu discurs contra les polítiques aprovades per Turisme durant aquesta legislatura i, de pas, ha aprofitat per criticar que Armengol deixàs aquesta àrea, "una de les conselleries més importants de la comunitat", a un partit que "practica la turismofòbia". Tampoc creu que hagi de ser per a Podem. "Aquests sí que són els enemics totals i absoluts de qualsevol cosa relacionada amb l'economia o amb què qualsevol empresari pugui fer negoci", ha dit.

La campanya electoral entra en el discurs

"És una crisi que ja no afecta tant la governabilitat com la preparació d'unes eleccions", ha dit Pericay. Segons el portaveu de Ciutadans, la substitució de Barceló a Vicepresidència no és més que el tret de sortida a la campanya electoral i "intentaran col·locar-hi qui els vagi bé". "No crec que serveixi per cap altra cosa que per constatar qui és a la graella de sortida i qui no hi és", ha sentenciat.

Qui ha fet campanya electoral ha estat Company, que ha assegurat que "el 2019 aquesta comunitat no es mereix tenir uns representants com els que té ara" i ha demanat a la presidenta del Govern que "almenys intentin posar com a prioritat el benestar de la gent" i que aporti una mica d'estabilitat.

stats