Balears 28/07/2015

L'Oficina Antidesnonaments de Palma ja és una realitat

Cort obre les portes d'aquest organisme com un "dels projectes estratègics" de la ciutat per donar "una resposta ràpida al drama dels desnonaments"

Ara Balears / Efe
2 min
Oficina Antidesnonaments. / I. BUJA

PalmaEl batle de Palma, José Hila, i el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Antoni Noguera, han inaugurat avui l'Oficina antidesnonaments de Palma, un "dels projectes estratègics" de la ciutat per donar "una resposta ràpida i eficient al drama dels desnonaments".

Aquesta oficina, situada al carrer Ferreria 9, és part del projecte estratègic de Palma per lluitar contra els desnonaments, que es preveu en tres frases que s'esperen dur a terme en els propers sis mesos, ha apuntat Noguera.

En la primera fase, explica Cort, s'oferirà assessorament jurídic i social, amb protocols de relació amb els jutjats i protocols de comunicació amb els bancs, i també servirà per donar resposta social a les persones amb més dificultats. En aquesta primera etapa s'espera convocar la Taula de l'Habitatge al setembre, que inclourà a entitats i institucions implicades amb la finalitat de "portar endavant polítiques valentes i coordinades en matèria d'habitatge". A ella es convidarà a participar a l'IBAVI, la Conselleria de Benestar Social del Govern, l'IMAS i les entitats representatives de l'àmbit com són la PAH i la EAPN (Xarxa per a la Inclusió social en les Illes Balears).

La segona fase, prevista per a octubre, contempla concertar el funcionament de l'oficina amb la regidoria de Benestar i Drets Socials. "Aquesta àrea és vital per poder establir protocols d'actuació i poder donar ajudes econòmiques a les persones que ho necessitin", amb intervenció social en situació de vulnerabilitat, seguiment dels casos tant a nivell social com a jurídic, ha afirmat el regidor.

Finalment, la tercera fase preveu crear a través dels pressupost "un autèntic parc d'habitatges de lloguer social per donar resposta i alternatives d'habitatge a les persones que ho passen dificultats".

"Avui és un bon dia però estem convençuts que les veritables celebracions es produiran cada vegada que siguem capaces de detenir els desnonament i ser capaços de projectar esperances i segones oportunitats per a totes les persones d'aquesta ciutat", ha conclòs Noguera.

stats