TERRITORI

Pollença, ferma davant les denúncies dels propietaris que l'acusen de "paralitzar" la urbanització del Vilà

El Consistori assegura que compleix els tràmits administratius corresponents, després de la desclassificació parcial

La urbanització pollencina del Vilà ha enfrontat, des de fa anys, els propietaris que hi volen edificar i els qui sostenen que l'impacte d'urbanitzar els terrenys és massa dràstic. L'enfrontament va arribar als tribunals fa alguns anys. Si bé el conflicte es remunta anys enrere, dos propietaris acusen l'actual govern municipal d'encapçalar "maniobres dilatòries" a l'hora d'aprovar i tirar endavant el projecte d'urbanització del Vilà.

Segons publica aquest dimecres el diari ' Última Hora', els dos propietaris demanen una indemnització de més de 551.000 euros en concepte de danys i perjudicis per la suposada inactivitat. 

El Consistori, però, es desmarca d'aquest duel històric i assegura que es limita a complir els tràmits administratius que pertoquen. El regidor d'Urbanisme, Tomeu Cifre, recorda que el 2008 va ser aprovat el nou pla territorial del Consell Insular, que va declarar Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) alguns solars que formaven part, inicialment, de l'àrea urbanitzable.

Actualment, l'Ajuntament té sobre la taula l'aprovació inicial d'una modificació de la delimitació urbanitzable. Ara, cal resoldre les al·legacions. "Abans d'aprovar el projecte urbanístic, cal adaptar el planejament a la delimitació vigent, la qual ha canviat", explica el regidor. 

Inicialment, la urbanització pollencina del Vilà s'havia de desenvolupar per sistema de compensació. No obstant això, des de fa alguns anys, els tribunals establiren que s'havia de fer per sistema de cooperació, segons el qual és l'Ajuntament qui ha d'impulsar la iniciativa. 

El Consistori afirma que la iniciativa no s'ha arribat a materialitzar mai per part dels propietaris. I després del canvi de sistema, tampoc no s'ha impulsat per part de l'Ajuntament. La batalla ha arribat als tribunals, on s'han lliurat diversos contenciosos, alguns dels quals han qüestionat el canvi de sistema.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF