Balears 03/05/2017

L'ISBA ajuda a la creació de 660 llocs de feina el 2016

L'any passat es varen avalar 607 empreses, un 43% més que durant el 2015

Ara Balears
1 min
La roda de premsa celebrada aquest dimecres

PalmaL'ISBA (la societat de garantia recíproca de les Balears) va ajudar, durant el 2016, a la creació de 660 llocs de feina. Es varen avalar operacions per un valor de 45 milions d'euros, un 16% més que l'any anterior, amb els quals es va poder donar crèdit a 607 empreses, fet que representa un increment del 43% respecte del 2015, i es va donar suport a un total de 1.990 companyies.

Aquestes són algunes de les dades de la memòria de l'ens presentades aquest dimecres, en la qual també es destaca, per exemple, que els doblers concedits a projectes d'innovació tecnològica han crescut un 532%, de manera que es va arribar als 4,1 milions d'euros durant el 2016.

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha afirmat durant la presentació que l'ISBA és un "pulmó financer" per a les empreses "que s'ha de mantenir", ja que cada vegada més el crèdit es torna a destinar a la inversió, un fet que demostra que "les empreses perden la por d'invertir i creuen en les seves possibilitats".

Per part seva, Fernando Marqués, el president de l'ISBA, ha assegurat que l'ens s'ha convertit en un "referent de la dinamització de l'economia balear" i ha declarat que l'any passat va suposar "el punt de partida cap a un mercat cada vegada més digitalitzat".

Des de l'ISBA són optimistes pel que fa a les previsions del 2017 i consideren que es produirà "una adaptació de necessitats" al mercat digital i, per això, des de l'ens es llançarà una plataforma per tal de "donar un servei més àgil en la tramitació de les operacions".

stats