SINEU
Balears 24/06/2014

L’exgerent de l’IBISEC podria ser el nou director de l’Institut de Sineu

Docents del centre denuncien que la Conselleria el vol imposar “a dit”

Margalida Bonnín
3 min
L’exgerent de l’IBISEC podria ser el nou director de l’Institut  Un projecte “plagiat” del director 
 Dimitit

SineuL’assemblea de docents de l’IES Sineu va denunciar ahir les intencions de la Conselleria d’Educació d’imposar Pere Mas, exgerent de l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC), com a nou director del centre. El seu possible nomenament és vist com un intent de la Conselleria per tenir el control de l’Institut, ja que Mas seria afí a la seva política educativa.

El 18 de desembre passat, l’equip directiu del centre va presentar la renúncia en bloc perquè no estava d’acord amb la política educativa del Govern, contrària a la llengua catalana com a vehicular en l’ensenyament. A l’hora de cercar un substitut per a la direcció, sols s’hi presentaren -i en el darrer moment- una professora i Pere Mas. Cap dels dos no va superar la prova. El comitè de selecció, format per tres representants de l’Administració i dos de l’Institut, els va suspendre i la plaça va quedar vacant.

Abans de ser suspès, Mas ja havia rebut el rebuig dels docents del centre, que li demanaren que no es presentàs com a aspirant al càrrec. “El claustre de professors avala la directiva anterior”, digué ahir Vicenç Vila, portaveu de l’assemblea de docents de l’Institut. Ho demostra el fet que cap professor no ha volgut entrar en el projecte de Mas, situació que l’obligaria a dur gent de fora per completar l’equip directiu. “Qui vingui nou voldrà dir que assumeix les tesis de la Conselleria”, va destacar Vila.

Pel que fa a l’exgerent de l’IBISEC, ahir no confirmà que hagi de ser nomenat, tot i que va manifestar les seves ganes de ser el nou director de l’Institut sineuer. “Pot ser que vagi bé”, digué, “m’agradaria moltíssim”. El més probable és que la Conselleria ho comuniqui demà.

Pere Mas formà part de l’equip de l’exconseller d’Educació Rafel Bosch com a gerent de l’IBISEC, càrrec que va ocupar fins que va ser destituït el maig de 2013. Així doncs, era el cap durant l’època en què l’empresa pública va executar les polèmiques retirades de llaços quadribarrats dels centres educatius que formaven part de la campanya “Enllaçats per la llengua”.

Actualment, Mas ocupa una plaça a l’IES Manacor, tot i que diu que li agradaria jubilar-se al centre sineuer. “Sempre he intentat ajudar, vull que les coses vagin bé”, va afirmar ahir. També tingué paraules d’elogi cap al projecte de l’equip directiu dimitit. “Ho han fet beníssim”, va destacar. El possible nou director ja va ocupar el càrrec de cap d’estudis durant els primers quatre anys que el centre va estar obert.

L’Institut de Sineu ha estat un dels centres que més s’ha destacat en el conflicte educatiu que ha protagonitzat aquest curs escolar. El desembre passat en dimití l’equip directiu i els caps de departament. Els alumnes també han participat activament en les vagues, fins i tot convocant-ne una d’unilateral a final de 2013. Per altra banda, el centre també ha rebut una denúncia del Círculo Balear per no respectar la Llei de símbols. És probable que aquesta acusació no tingui efecte, ja que l’Ajuntament va declarar la senyera símbol d’interès local, una argúcia que deixa les quatre barres exemptes de les prohibicions de la polèmica llei.

Tant Mas com la professora aspirant a ocupar la plaça de director no varen ser aprovats pe la comissió de selecció. Ambdós varen ser puntuats amb un zero pels representants del centre. Un dels motius era que els seus projectes contenien plagis del projecte del director dimitit, Rafel Crespí. “Ni tan sols es varen molestar a canviar dades obsoletes o lleis que ja no estan en vigor”, va denunciar ahir Vicenç Vila. La comissió de selecció està formada per dos representants del centre i tres de l’Administració.

stats