Balears 07/06/2017

L'Estat i la UE aporten més del 70% dels 341 milions d'euros del Pla d'ocupació

La ministra Fátima Báñez reivindica les Balears com a exemple de creixement i creació de llocs de feina

Carmen Buades
2 min
La ministra Fàtima Báñez, aquest dimecres al Consolat

PalmaLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dimecres que l'Estat aportarà 247 milions d'euros al Pla d'ocupació de qualitat que va aprovar dilluns el Govern, valorat en 341,1 milions d'euros i que es marca objectius com la reducció de la taxa d'atur del 12 al 8% en quatre anys. Dins d'aquests 247 milions d'euros, s'hi inclouen també les partides que arribaran des del Fons Social Europeu i del de Garantia Juvenil (aproximadament la meitat), de manera que es cobreix el 72% del finançament del pla. La resta arribarà amb aportacions del Govern balear i amb fons recaptats a través de l'impost de turisme sostenible.

Báñez, que ha visitat avui Palma per signar un conveni amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, contra el frau en l'ocupació i la Seguretat Social, ha valorat positivament el Pla d'ocupació i ha assegurat que les Balears són "un exemple de creixement i creació d'ocupació per a tot Espanya". La ministra ha afirmat que les Illes ja han recuperat tots els llocs de feina que es van perdre durant la crisi i ha recordat que l'Estat acumula "40 mesos seguits de creixement de la contractació indefinida", un fet que "no s'havia donat mai abans en la història".

Per Báñez, el sector hoteler i la indústria turística són un referent en la recuperació econòmica, però ha assegurat que "l'auge del sector turístic a les Balears no pot suposar una menor qualitat en l'ocupació". En aquest sentit, la presidenta Armengol ha fet una crida al govern central a ser "valents" i a plantejar "un nou marc laboral que s'adapti al cicle econòmic i desterri la precarietat com a senyal d'identitat del nostre mercat laboral".

Sobre aquesta qüestió, si bé ha admès que "queda molt de camí per recórrer", Báñez ha defensat la reforma laboral que Armengol demanava modificar perquè "ha permès recuperar llocs de feina" i ha donat "flexiseguretat" tant als treballadors com als empresaris. Ara, ha manifestat la ministra, "tot el creixement es tradueix en creació de llocs de feina" i la prioritat del govern central "continua sent que cada dia hi hagi més i millor ocupació".

stats