Balears 28/01/2015

L’Editorial Moll cedirà a l’Arxiu del Regne de Mallorca el seu arxiu històric

Educació compra 410 llibres a l'editorial i cedirà un espai durant sis mesos per dipositar-hi el fons bibliogràfic

M. P.
2 min
Els dos contracte s'han signat aquest dimecres. CAIB

PalmaL'Editorial Moll cedirà el seu arxiu històric a l'Arxiu del Regne de Mallorca. L'acord s'ha donat a conèixer aquest dimecres dematí durant una reunió entre la consellera d'Educació i Cultura, Núria Riera, i l’administrador de l’Editorial Moll SL, Antoni Lluís Moll.

L'Editorial Moll ha d'abandonar aquest divendres la nau industrial al polígon de Can Valero, on té tot el fons bibliogràfic, emperò avui també s'ha conegut que el Govern cedirà un espai de l'Institut d'Estudis Baleàrics perquè s'hi pugui dipositar de manera temporal el fons bibliogràfic. El contracte estipula que l'espai es podrà disposar de manera gratuïta durant sis mesos, ha informat Educació.

La consellera d'Educació, Núria Riera, ha explicat que el motiu del contracte és “facilitar una solució a l’editorial mentre no trobi un nou espai on guardar el seu fons bibliogràfic, atès que a finals d’aquesta setmana es veuen obligats a abandonar el local actual”.

Adquisició d'exemplars

L'administrador de l'Editorial Moll, Antoni Lluís Moll, i la consellera d'Educació i Cultura també han signat avui un altre contracte per a l'adquisició de 10 exemplars de 41 títols publicats per l'editorial, amb un preu de 5.689,50€. Es tracta d'una selecció de les col·leccions més emblemàtiques de l'editorial, entre les quals destaquen els sis volums de l’edició de Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafré de l’Aplec de Rondaies Mallorquines d’en Jordi d’es Racó, les obres completes de Francesc de Borja Moll i les obres completes d’Antoni M. Alcover.

La responsable d’Educació, Cultura i Universitats ha destacat que “l’Editorial Moll disposa d’un fons d’un gran valor literari, històric i cultural per a les Illes Balears que el Govern considera imprescindible preservar. I per això, aquests llibres es distribuiran en diversos espais culturals públics, com ara biblioteques, perquè estiguin a l’abast de tots els ciutadans”. L’Editorial Moll és l’única editorial de les Illes Balears que ha aconseguit una llarga continuïtat i un catàleg considerable. Amb vuitanta anys d’història, ha publicat més d’un miler de títols sobre una gran diversitat de temes.

Llistat de títols adquirits pel Govern a l'Editorial Moll:

-Aplec de Rondaies Mallorquines d’en Jordi d’es Racó (6 volums). Edició a càrrec de Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè.

-Col·lecció Els Treballs i els Dies, diversos autors.

-Col·lecció Biblioteca Bàsica de Mallorca

-Obres Completes de Maria Antònia Salvà (6 volums)

-Obres Completes de Gabriel Alomar (3 volums)

-Obres Completes de Francesc de Borja Moll (3 volums)

-Obres Completes d’Antoni M. Alcover (2 volums)

-Obres Completes de Pere Capellà (2 volums)

stats