Balears 27/07/2015

L'Audiència Nacional admet a tràmit un recurs per permetre el centre comercial de les Fontanelles

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) duu als tribunals el Govern per denegar l'autorització comercial a Palma Springs

Ara Balears / Efe
1 min
UN PÀRQUING DE 4.000 PLACES
 Els únics treballs d’edificació que admet la promotora són els del pàrquing soterrat.

PalmaL'Audiència Nacional ha admès a tràmit el recurs contenciós-administratiu que la Comissió Nacional dels Mercats de la Competència (CNMC) ha interposat contra una resolució del Govern Balear que denega l'autorització autonòmica per a la instal·lació del Centre Comercial de les Fontanelles, Palma Springs.

Segons explica la Comissió dels Mercats i la Competència en una nota de premsa, la resolució de la Conselleria balear d'Economia i Competitivitat "pot resultar contrària als principis de necessitat, proporcionalitat i no discriminació de la Llei de Garantia de la Unitat de Mercat". La Comissió Nacional no ha facilitat informació sobre l'empresa demandant, a petició del propi promotor.

"La comunitat autònoma podria haver atorgat una autorització comercial a l'empresa interessada condicionada al fet que els terrenys on s'instal·lés reunissin la condició de solar", destaca. Aquesta autorització, afegeix, salvaguardaria de forma adequada "la raó imperiosa d'interès general perseguida en aquest cas, consistent en la preservació del sòl rústic per raons mediambientals". La Comissió dels Mercats i la Competència considera "desproporcionat" que s'exigeixi a l'interessat l'actuació urbanitzadora prèvia a l'obtenció d'autorització comercial autonòmica, en lloc que la petició sigui simultània.

L'ARA Balears oferirà informació ampliada al contingut de les 21.00h.

stats