Balears 27/07/2017

L'atur de llarga durada cau a les Balears un 30% en un any

Les Illes registren, de nou, un màxim històric d'ocupació en un segon trimestre

Carmen Buades
1 min
L’any 2016, segons les dades de l’EPA, hi havia a tot l’Estat un 18% de persones entre16 i 34 anys a l’atur, 1,72 milions.

PalmaLes persones que fa més d'un any que cerquen feina a les Balears s'han reduït un 30% durant el segon trimestre del 2017, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa publicada aquest dijous. No obstant això, continuen representant una de cada tres de les persones que volen treballar, ja que són 23.900 de les 72.000 aturades entre l'abril i el juliol.

La taxa d'atur ha caigut respecte de l'any passat un 12%, fins a situar-se en l'11,9%, mentre que la d'atur juvenil continua per sobre del 30%, i si bé les Balears són la comunitat amb el creixement econòmic més intens i l'únic territori que ha recuperat tots els llocs de feina previs a la crisi, aquesta situació no s'ha traslladat a les butxaques dels treballadors. De fet, encara hi ha 18.000 llars amb tots els membres a l'atur.

Així ho ha assegurat aquest dijous el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, qui considera que els salaris són ara mateix "el gran repte del nostre mercat laboral" per tal d'aconseguir una "sortida inclusiva" de la crisi. El conseller també ha afirmat que la taxa de temporalitat (situada en el 28,5%) continua sent "massa elevada", igual que l'índex de parcialitat, del 12,9%.

Durant el segon trimestre de l'any hi va haver 554.500 persones fent feina a les Balears, cosa que suposa un màxim històric per a aquell període, com ja ho va ser el de l'any passat. Segons ha explicat Llorenç Pou, el director general d'Economia i Ocupació, els nivells d'ocupació són "un 5% superiors als d'abans de la crisi" i la taxa d'ocupació, del 70%, "és la més alta de l'Estat amb diferència".

stats