Balears 12/03/2014

L'Assemblea de Docents envia cartes als centres per "assegurar la tranquil·litat" dels qui vulguin dimitir

Acusen la Conselleria d'Educació d'haver iniciat una campanya per generar por entre directors, mestres i inspectors

2 min
ELS DARRERS DIMISSIONARIS  L'equip directiu del CEIP Mestre Colom de Bunyola presentà la dimissió la setmana passada per "dignitat" i "esgotament".

L'Assemblea de Docents ha denunciat avui que la Conselleria d'Educació està intentant "estendre la por i la inseguretat" per evitar l'acció dels caps de departament de secundària que han presentat la dimissió o que s'estan plantejant fer-ho".

Segons l'Assemblea de Docents, el secretari d'Educació, Guillem Estarellas, ha rebut ordres de revisar una per una totes les cartes de dimissió dels caps de departament i les possibles respostes que hagin pogut donar els directors, "donant a entendre que aquestes dimissions han estat irregulars i que es podria actuar en conseqüència". Davant aquest fet, avui el col·lectiu de mestres ha enviat a tots els centres unes instruccions al respecte, elaborades per la comissió jurídica de l'Assemblea, "amb la voluntat de contrarestar amb informació rigorosa la incertesa intencionadament cercada que aquest fet ha generat". L'objectiu, diuen, és "resoldre els dubtes legals que puguin haver o generar-se i assegurar la tranquil·litat dels companys i companyes que conseqüentment i amb fermesa han dimitit i dels directors i directores que han rebut i gestionat aquestes dimissions".

La informació de l'Assemblea de Docents també pot ser utilitzada pel cos d'inspectors, de qui també consideren que "està patint el maltractament dels seus superiors i al que la conselleria aspira a transformar en una partida de comissaris polítics, allunyant-lo de les seves funcions".

Segons els comptes de l'Assemblea de Docents, en aquest dos darrers mesos, d'ençà del darrer expedient disciplinari, hi ha hagut 131 dimissions de caps de departament (sense comptar la seixantena de dimissions efectuades amb anterioritat), repartides en 21 centres.

stats