Balears 05/10/2013

L'ARAbalears.cat supera els 100.000 usuaris únics al mes

En poc més de quatre mesos de vida, el diari fa un salt de creixement al setembre i augmenta el nombre de lectors

Ara Balears/ara
3 min
L'ARAbalears.cat supera els 100.000 usuaris únics al mes

Palma/barcelona.La web de l'ARA Balears va tancar el mes de setembre amb un total de 113.391 usuaris únics -lectors diferents- i 332.528 visites. El volum d'usuaris únics és gairebé el triple dels 39.393 amb què el portal va tancar el juny, el primer mes complet de vida, i el doble dels que va aconseguir a l'agost. Les dades del mes de setembre encara són provisionals -són les que ofereix Google Analytics-, però han de variar molt poc respecte de les oficials, les d'OJD Interactiva, que es faran públiques dia 15.

Amb només cinc mesos des que es va posar en marxa, l'ARAbalears.cat ha aconseguit fidelitzar un gruix important d'internautes, que creix cada dia que passa i que, a més, s'ha multiplicat a partir del setembre. Si fins al mes passat el dia amb més usuaris únics va ser el del llançament del diari -el 23 de maig el portal va arribar a la xifra dels 14.616 lectors diferents-, el 17 de setembre es va superar aquest nombre per primer pic amb un milenar de lectors, i des de llavors s'ha tornat a superar periòdicament.

Bona part de l'augment de lectors està relacionat amb la cobertura del conflicte educatiu, tal com ho demostra que el 30 de setembre, l'endemà de la multitudinària manifestació de Palma, se superàs la xifra dels 19.000 usuaris únics en un sol dia. I el creixement continua, perquè dijous es va tornar a rompre aquesta barrera. Però a més de la vaga indefinida de docents, altres notícies especialment importants han causat importants augments d'audiència, com ara el seguiment dels incendis de l'estiu, que va causar pics de lectors particularment destacats el 31 de juliol i el 21 d'agost.

Amb la pujada gairebé exponencial d'usuaris únics també ha crescut la presència de l'ARA Balears a les xarxes socials. El compte de Twitter @arabalears ja acumula més de 5.000 seguidors i la pàgina de Facebook aplega devers 3.300 "m'agrada". El creixement de l'ARAbalears.cat reforça l'estratègia del diari d'apostar per una redacció integrada en què els redactors del paper escriuen les notícies que segueixen també per al digital i d'aportar valor i contingut propi més enllà de les notes de premsa i els teletips d'agència.

Més subscriptors

Les bones xifres en el digital tenen la seva correspondència en el paper, on l'aposta és oferir més anàlisi i opinió. Des del seu naixement, el 23 de maig, el diari ARA Balears, únic rotatiu en català a les Illes, ha incrementat un 50% el nombre de subscriptors, que arriben ja als 1.500, i les vendes de quiosc també mantenen uns increments constants d'entre un 10 i un 15% més al llarg dels quatre mesos. El tiratge conjunt del diari és d'entre 4.000 i 5.000 exemplars en funció dels dies. Igual que ha passat en la web, el setembre ha estat el mes de major creixement del diari en format paper gràcies a la informació detallada sobre el conflicte educatiu. L'ARA Balears ha realitzat diversos especials sobre el sector educatiu que han tingut una gran rebuda entre els lectors, fins al punt que dilluns passat, l'endemà de la gran manifestació que va reunir unes 100.000 persones als carrers de Palma, el diari es va exhaurir a la majoria de quioscs.

Record de l'ARA a Catalunya

A Catalunya, el diari ARA ha assolit aquest mes de setembre unes dades històriques pel que fa al trànsit registrat a la seva web. La pàgina Ara.cat ha tingut, amb només un mes, 1.761.529 usuaris únics -segons dades proveïdes per l'auditora Nielsen-, un nombre que supera l'anterior rècord del diari, que era d'1.483.006 usuaris únics registrats a l'octubre de 2012. Les dades d'aquest setembre són, per tant, un salt qualitatiu que referma novament el lideratge que l'Ara.cat té des que va néixer, el 28 de novembre del 2010, perquè aquest rècord està molt per sobre del que mai hagi obtingut cap diari digital escrit en català.

Tot i això, les bones dades aconseguides per l'ARA el mes passat no queden aquí, ja que la major confiança que cada cop aconsegueix el mitjà per part de la ciutadania es veu traslladada també en el nombre de subscriptors i en les xifres de vendes. La quantitat de persones que confia quotidianament en l'ARA a través d'una subscripció frega els 20.500.

Les vendes del rotatiu no han parat tampoc de créixer. Al setembre van arribar als 27.520 exemplars distribuïts entre la versió digital i la impresa, segons les dades estimades de l'ARA i a l'espera que les confirmi l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD). D'aquests 27.520 exemplars venuts, 17.350 provenen de la distribució en paper i 10.170 de l'àmbit digital.

stats