Balears 21/10/2014

L'adéu d'Isern en 10 frases: "Hi ha una part del partit que no se sent còmoda amb la meva forma de governar"

"Entenc la política com la cultura del pacte, el respecte a l'adversari i la recerca del consens. Qui no sigui capaç de veure que això és una demanda dels ciutadans aviat en patirà les conseqüències"

Ara Balears
2 min

PalmaEl batle de Palma, Mateu Isern, ha anunciat que renuncia a optar a la reelecció per la manca de suport dins la direcció del PP. En la roda de premsa en què ha explicat la decisió i, també, que abandonarà la política quan acabi aquest mandat, Isern ha deixat frases contundents i algun missatge intern:

-"Hi ha una part del partit que no se sent còmoda amb la meva forma de governar. Les crítiques s'han centrat en la meva manera personal d'exercir la batlia, no en la meva gestió".

-"Tenen raó els que diuen que he avantposat els interessos de la ciutat als del partit. Potser no he estat prou a prop del partit. M'he dedicat a gestionar i potser aquest ha estat un dels meus errors".

-"Entenc la política com la cultura del pacte, el respecte a l'adversari i la recerca del consens per arribar a acords a llarg termini. Qui no sigui capaç de veure que això és una demanda dels ciutadans aviat en patirà les conseqüències".

-"Em feia il·lusió tornar a ser batle quatre anys més perquè ara tenc la ciutat al cap. Alguna cosa hauré fet malament si no meresc la confiança del partit per tornar a ser candidat".

-"Seré el primer batle que ve d'una majoria absoluta i que, amb una acceptació ciutadana del 54% segons els sondejos i de més del 70% entre els votants de dretes, no s'hi torna a presentar".

-"No he aconseguit una resposta clara de Bauzá. Malgrat que li he demanat en reiterades ocasions si tenia el seu suport, invariablement s'ha remès a allò que digués la junta territorial de Palma".

-"A la reunió que férem, la part de la junta territorial de Palma [José María Rodríguez] sí em va manifestar que no tenia el suport del partit per tornar a ser el candidat".

-"Ahir a la nit, des del més alt nivell del partit a Madrid se'm va dir que el més adient era que hi renunciàs. Però aquestes converses [amb Madrid] han estat una de les més grans satisfaccions polítiques i compensen moltes imcomprensions".

-"De forma inesperada molts de ciutadans anònims m'han animat durant aquests mesos dient-me 'Mateu, aguanta i no afluixis'. La manca d'unitat hauria penalitzat d'una manera molt important les expectatives electorals no senzilles del PP".

-"No tenc res acordat ni pactat amb el partit. Acabaré el mandat, deixaré la política, tornaré a la meva professió i me n'aniré a ca meva. No amoll una liana per agafar-me a una altra".

stats