Balears 28/08/2017

Els Joves del GOB protesten contra la massificació turística

Sota el lema "Decreixement turístic per una Mallorca sostenible", els ecologistes mostren el gran impacte del turisme sobre el medi ambient

Ara Balears
1 min
Els Joves del Gob durant la seva protesta a s'Arenal

PalmaAmb el hashtag #SenseLímitsNoHiHaFutur, els Joves del GOB van engegar dijous passat una acció simbòlica contra la massificació turística a Mallorca. La platja de l'Arenal va ser la zona on els ecologistes realitzaren la protesta, desplegant una pancarta amb el lema "Decreixement turístic per una Mallorca sostenible". També llegiren un manifest mentre recollien residus per "mostrar l’impacte sobre el medi ambient d’aquesta massificació".

Els ecologistes creuen que "la maquinària turística ha passat en els darrers anys de majoritària a totalitzant", referint-se al gran increment de les places turístiques a les Illes Balears en els darrers anys. També denuncien la situació laboral dels treballadors del sector hoteler, afirmant que "1 de cada 5 contractes és de menys de 7 dies i el 30% de les persones assalariades, és a dir 141.000 treballadors, tingué ingressos inferiors al sou mínim interprofessional".

En el cas del lloguer turístic, els joves manifesten que "podem parlar d’una resistència col·laborativa que ha posat la cara oculta d’aquesta indústria damunt la taula, prova que la solució no ve de la mà de benvolents institucions sinó de la pressió popular, de la visibilització de l’opinió pública, del descontent generalitzat". A això, hi afegeixen que "aquesta mateixa pressió popular és l'única garantia per avançar cap a un model turístic sostenible, cap a un model territorial integral i transversal".

stats