CAS POLICIA LOCAL
Balears 01/06/2017

Dos testimonis sembren més dubtes sobre la incompatibilitat d'Horrach en el cas Policia Local

Els empresaris asseguren que van parlar amb el llavors fiscal d'Anticorrupció sobre el funcionari a qui ara defensa

Anna Schnabel
3 min
El fiscal anticorrupció Pedro Horrach en acabar la sessió d'aquest dimecres, després d'haver informat.

PalmaUn empresari de Calvià que va denunciar en reiterades ocasions les amenaces i extorsions que va patir per part del Grup Cursach Ocio assegura que "Pedro Horrach ho sap tot". Aquesta persona, que també és un dels testimonis del cas de la Policia Local, ha afirmat a l'ARA Balears que va realitzar algunes de les seves declaracions davant l'exfiscal d'Anticorrupció que ara exerceix l'advocacia i defensa l'exdirector general de Comerç i Activitats de Calvià Jaume Nadal, investigat per suborn, organització criminal i prevaricació en el marc de la mateixa causa. "Tenim por que Horrach pugui utilitzar la informació que li vam donar en contra nostra", afegeix el testimoni.

Així queda reflexat en la compareixença del passat dimarts d'un altre testimoni de la causa, soci de l'anterior, el qual declarà que se sent "indignat" perquè "confià plenament en el fiscal Horrach" i que "li arribà a explicar qüestions personals que estava patint a conseqüència de l'assetjament de l'Ajuntament de Calvià i del Grup Cursach". "Ara", continua el testimoni, "ha de suportar que sigui l'advocat de Nadal i que pugui fer ús de totes les confidències".

Tal i com recull la mateixa declaració, el testimoni "va entrevistar-se per primera vegada amb Pedro Horrach en persona a l'any 2014". En aquesta reunió explicaren "amb tot detall" a l'exfiscal els "actes de fustigació al qual els sotmetia el Grup Cursach, l'estructura de favor que tenia amb els funcionaris municipals", així com els "del departament d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià", del qual Nadal formava part.

"Horrach ho sap tot"

Durant una segona entrevista amb Horrach, l'empresari presentà al fiscal una denúncia contra el Departament d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià i el Grup Cursach. La darrera reunió que va tenir lloc al despatx d'Horrach va ser per a presentar una altra denúncia. Aquesta hauria tingut lloc "al setembre o l'octubre del 2015". L'exfiscal, ara advocat, "ho sap tot perquè jo ho vaig declarar davant d'ell", assenyala l'empresari.

En una d'aquestes entrevistes amb Horrach, el testimoni assegura que va parlar de l'exdirector de Comerç i Activitats Jaume Nadal i "sobre com s'estava comportant amb nosaltres, sobre les sancions abusives que estàvem rebent i com feia la vista grossa amb BCM", un dels bucs insígnia de Cursach. "Tot això ho vàrem xerrar amb ell", i assegura que té una documentació que ho avala. De fet, aquest mateix testimoni ja declarà davant el jutge que instrueix la causa, Manuel Penalva, que Nadal i Bernat Rossinyol, un tècnic de la mateixa àrea del Consistori, haurien permès l'establiment d'unes barreres a la plaça Pitiüses, on s'ubica BCM i altres locals nocturns, amb l'objectiu de facilitar el pas dels clients a l'establiment del magnat mentre, en contrapartida, "ofegaven" els empresaris que hi rivalitzaven, diu.

De les tres entrevistes reflexades en la compareixença del passat dimarts no en va quedar constància escrita, malgrat un dels empresaris assegura que va intercanviar-se diversos whatsapps en què explicava al fiscal les "inquietuds" i els "menyspreus" per part de Jaume Nadal: aquest, "lluny d'atendre les seves reclamacions, se'l treia de sobre dient-li que l'Ajuntament no estava per arreglar conflictes comercials".

Interessos contraposats

Amb tot, explica que el 2014, abans que el PSIB-PSOE entràs al govern municipal del qual Nadal formava part, ja s'havia dirigit a l'Àrea de Comerç i Activitats de l'Ajuntament i "ja van passar de noltros, com ho han fet sempre": "hi havia mangarrufes, m'estaven fent la vida impossible i des de l'Ajuntament ho sabien i ho passaven per alt", assevera. A la compareixença de dimarts, precisament, el declarant va afirmar que "li xocava que Nadal utilitzàs fins i tot els mateixos termes i expressions que el seu antecessor Joan Feliu" i que, per al testimoni, no feien més que reflexar un entramat "d'interessos contraposats i de conflictes comercials".

stats