RELLEU DELS CONSERVADORS
Balears 25/10/2014

Isern no prendrà cap decisió que pugui molestar el PP de Palma

Regidors fidels al batle es comencen a recol·locar per poder continuar

Q. Torres / Ll. Planas
2 min

PalmaEl batle de Palma, Mateu Isern, no prendrà cap decisió en els set mesos que queden fins a les eleccions que pugui molestar el PP de Palma o condicionar la persona que el substituirà com a candidat municipal, la presidenta del Parlament, Marga Durán.

Una de les qüestions que havia evidenciat discrepàncies entre Isern i la direcció del seu partit a Ciutat era el projecte d’ampliació del port del Molinar. El batle es va oposar al primer projecte d’ampliació que el PP de Palma avalava. El president del Club Nàutic del Molinar, Rafael Vallespir, és també president del districte de Llevant del PP de Palma. El posicionament de Cort, que no és vinculant, es deixarà ara en mans d’una comissió tècnica que, previsiblement, donara el seu vistiplau al projecte actual. L’oposició, però, continuarà insistint en la qüestió per intentar posar en evidència el batle.

Al marge d’aquesta qüestió, no es preveuen més qüestions polèmiques més enllà de les que pugui plantejar l’oposició perquè els pressuposts de l’any vinent estan enllestits i no hi ha temps per aprovar la modificació del Pla General, tot i que ara se n’hagi presentat l’avanç.

A més que a Isern no li interessa cercar polèmiques amb el partit, la seva relació amb qui ha de ser la seva substituta és bona i no la perjudicarà. Tampoc dins el seu equip no hi ha gens d’interès en aquest sentit, al contrari. Alguns dels regidors que fins ara han donat suport a Isern ja s’han començat a recol·locar esperant poder continuar comptant per a la nova candidata. Confien que ella tingui cert marge de maniobra a l’hora de confeccionar la candidatura i que no la faci tota el president de la junta territorial del PP de Palma, José María Rodríguez.

La situació d’interinatge, però, no serà fàcil per la tensió que s’ha generat fins ara. De fet, aquesta tensió ja es va visualitzar dijous en la discussió que mantingueren Isern i el president, José Ramón Bauzá, en un acte a la Cambra de Comerç.

El Govern defensa Durán

Després que l’oposició hagi qüestionat la parcialitat de Durán com a presidenta del Parlament i hagi posat en dubte que pugui compaginar el càrrec amb el de candidata, la portaveu del Govern, Núria Riera, defensà ahir que la candidatura de Durán és “totalment compatible” amb el càrrec. Riera defensà que el procés del PP per designar candidats és “democràtic” i assegurà que tots els caps de llista mantenen els seus llocs de feina i activitats professionals si es considera compatible. En el cas de Durán, afegí que ho és perquè la presentació de la seva candidatura “no té per què intercedir en la seva feina professional al capdavant del Parlament”, que, segons ella, no es veurà “minvada”. Així, el Govern no veu cap problema que Durán sigui candidata i presidenta del Parlament alhora.

stats