Publicitat
Publicitat

Els 32 inspectors de treball de reforç comencen avui la campanya contra l'explotació laboral

Negueruela explica que l'objectiu és dissuasiu i que contractes temporals passin a ser indefinits

Els 32 inspectors de treball que han arribat de la Península han començat a treballar avui al costat dels 48 de Balears per dur a terme 1.300 actuacions a totes les Illes durant sis setmanes dins de la campanya contra l'explotació laboral per regularitzar els contractes temporals i parcials.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, han detallat en roda de premsa els detalls de l'inici de la campanya, després de reunir-se amb els inspectors de treball per dur a terme el Pla de lluita contra l'explotació laboral. El conseller ha assenyalat que l'objectiu principal d'aquesta campanya és l'efecte dissuasiu entre els empresaris que incompleixen la normativa laboral i que en "el termini més curt possible" de temps els contractes temporals que han de deixar de ser-ho passin a ser indefinits i fixos discontinus.

A més, que si es detecta que en les contractacions parcials els treballadors realitzen més hores de les determinades, aquestes siguin retribuïdes i l'empresari cotitzi a la Seguretat Social com correspon. Les inspeccions poden implicar multes de 10.001 euros per tenir treballant un aturat que cobra una prestació, o un immigrant en situació irregular, ha detallat Castro, que ha assenyalat que a Balears es realitzen cada any una mitjana de 19.000 actuacions d'Inspecció de Treball.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF