Balears 21/11/2017

Les sancions per infraccions a la Llei d’activitats assoleixen els 281.000 euros a Sant Josep

Per primera vegada s’han obert dos expedients a cases de camp on s’ha demostrat que s’estaven fent “grans festes” amb rendiment econòmic

Armando Tur
2 min
Paquita Ribas presentant les xifres avui

EivissaL’Ajuntament de Sant Josep ha tramitat enguany un total de 135 expedients per infraccions de la Llei d’activitats i ordenances de remors i horaris. D’aquests se n’han resolt 75, que han conclòs amb sancions econòmiques que sumen els 281.012 euros. “Ens començam a creure que s’han de respectar els horaris i ja no és el principal problema que té el municipi”, ha explicat la regidora de Governació, Paquita Ribas, qui també ha explicat que enguany s’han aplicat 43 mesures cautelars de tancament total o parcial de locals, principalment per no tenir llicència d'activitat o assegurança, encara que també s'han executat aquestes mesures en alguns casos d'infracció a l'ordenança de remors, per tenir els limitadors manipulats de manera reincident. Respecte a aquestes mesures cautelars, en 18 casos s'han pogut aixecar totalment perquè les empreses han presentat la documentació o bé han pogut regularitzar la seva situació administrativa. En tres casos s'han produït aixecaments parcials –és a dir, una part dels establiments que tenia llicència s'ha pogut obrir i la resta no.

La principal novetat, però, ha estat a l’aplicació d’aquesta Llei d’activitats a “grans cases on s’estaven fent grans festes” que a més aportaven un rendiment econòmic al propietari. “De moment els expedients es tiren endavant, així que pensam que estan ben plantejats”, ha explicat Ribas, qui ha recordat que amb aquesta normativa l’Ajuntament té capacitat de posar precintes i de sancionar l’activitat amb multes que, com a mínim, assoliran els 10.000 euros.

Pel que fa a infraccions de la Llei d'activitats, s'han obert 70 expedients i se n'han resolt 44. Respecte a l'Ordenança de remors, hi ha 30 expedients oberts, la meitat dels quals són sonometries. S'han resolt 8 expedients i la resta es continuen tramitant. Per incompliment de l'Ordenança d'horaris hi ha 15 expedients oberts i 10 que ja han estat resolts. Finalment, també hi ha un petit nombre d'infraccions provocades per vehicles de lloguer que estaven aparcats irregularment a la via pública, per publicitat i per vendre alcohol en horaris no permesos.

Ribas ha volgut destacar la importància de "no només obrir expedients, sinó també tancar-ne, per poder generar reincidència, perquè això ens permet aplicar altres mesures, a part de la multa econòmica".

stats